Fusk-Madde

Idag hade vi kursprov i fysik. det gick halvbra. jag tänkte fel på en uppgift så jag hoppade över den, sen gick jag tillbaka och kom på hur man skulle göra men då var tiden slut. Dessutom blev jag anklagad för fusk då jag hade anteckningar i tabellboken som jag inte visste fanns. dessutom kollade jag inte ens i boken förutom det man var tvungen att kolla som densitet och resistivitet. Men jag tror att det löste sig när jag pratade med ove efter provet.. men jag hoppas att de inte sänker betyget för att jag hade de där antekningarna! det vore inte bra!

Men nu ska jag äta.. byebye

Skola igen

Nu har jag precis kommit hem från första skoldagen efter påsklovet och det gick bra. Det var till och med en del killar som märkte att jag har klippt mig, det är inte vanligt! fast det är ju faktiskt ganska stor skillnad. men aja.

På påsklovet har jag varit satsig och pluggat ca tre timmar(eller mer) varje dag under andra hälften av lovet. det har jag alltså gjort hos mormor och morfar i Linköping där jag också spelade en hel del piano eftersom pianot här hemma inte går att spela på då det är så ostämt att öronen trillar av. Men hem till mormor och morfar fick våra två husdjur följa med, ödlan elliot och hamstern Mimmi(eller vad hon nu heter). Det var första gången mormor fick se mimmi och hon tyckte att hon var jätte gullig och rolig. men en annan ssak som vi hade med var en plastboll som hamstern får vara i, då kan hon springa fritt på golvet, det tycker hon är kul. tror jag. men när hon var i bollen såg jag att mormor stötte till bollen med foten. "Men mormor, du kan ju inte sparka på henne" -"Nä... hehe, men hon får så'n fart då"
Att mormor sparkade runt den stackars hamstern upptäckte jag på kvällen då jag redan på eftermiddagen låtit hamstern vara ensam hemma med mormor, ojojoj..
    Jag har kommit på att mina morföräldrar använder sådana där gamla uttryck som svenska-stina sa att man inte sa längre. Såsom: ginge, finge osv.
    När vi satt och åt påsklunch pratade min mor och min bror om vad han gör med sina kompisar från hans mellan-/högstadieklass. Mammas kommentar slog starkt: "Ni har gått från att spela TV-spel till filmkvällar till att ta en pilsner till att ta en fika, vad ska ni göra härnäst? Mata änder eller?" *någon minut senare* "eller ni kanske ska dricka te och kolla på akvariefiskarna". Det var kul.

Nu ska jag kolla lite bloggar och sen ska jag sova och sen ska jag plugga, innan 8 för om jag har någon fråga får jag inte ringa astrid efter 8, men jag kan ju alltid plåga någon annan... moahahaaa.

Ps. Jag är trött på godis. Jag tycker om juice(drycken). dagens låt: From me to you- The Beatles Ds.

Det står påskliljor i köksfönstret

Idag när jag vaknade hade jag världens nyvakenfrilla. Den nya klippningen gjorde inte saken bättre. håret stod åt alla håll så jag satte upp det i en minisvans. Men färgen är mycket fin!

Denna morgon har jag kollat på TV; oprah winfrey som gästades av Bon Jovi. det var nåt för mig det. oh sen slöade jag med våra bästa år under frukosten.
jag har också klätt på mig. intressant va? och nu ska jag kolla på min mobil. eh, nej det är inte min mobil men det ska bli! den e überfin. Det är en riktig tjejmobil, den är rosa och har en knallrosa blomma utanpå, och om man stänger av ljuset från displayen så blir det en spegel. I love! den har inte blixt som jag först trodde, och jg har bara letat mobiler ed blixt för det ville jag ha men jag kan leva utan en om jag får ha denna mobil. den är verkligen nice. Siemens CL75. det var någons kompis i skolan som hade en sån, men det är inte därifrån jag fått att jag vill ha den, bara så alla vet =P

Jag längtar till imorrn! då ska tjejerna till Astrid och bada vedeldad badtunna. härlisch!

Måste bara säga att jag tyckte om igår. det var vår: krokusar, snödroppar, tussilago, nyckelpiga, fluga, cykeltur, sol, sitta ute utan jacka. men idag är det grått och tråkigt, endast två grader varmt, blaaaah.

VÅÅÅÅÅÅÅR!

Idag är våren verkligen här känner jag! Solen skiner, det är sju grader i skuggan och vi ska ut å cykla sen. Kan det bli bättre? Jo, det skulle kunna va varmare men det kommer, förhoppningsvis.

Mina vänner har lämnat mig hemma för att de skulle iväg och simma, jag hade gärna följt med men de frågade mig endast en halvtimme innan de skulle åka och då hade jag precis stigit upp. Och sen ska de kolla på hela första säsongen av OC, men den har jag redan sett så jag kanske tvingar mamma att klippa mitt hår istället. Och sen måste jag anlita Erika som hårfrisörska nr2, jag ska nämligen tona håret. Men om jag känner mig själv rätt så kommer det inte bli gjort förrän om några dar, men jag ska försöka försöka få det gjort idag.

Äls! Sara tyckte inte om Holiday! buhuuu! men jaja.

Nu måste jag ta tag i saken och faktiskt köpa en mobil. Förut ville jag köpa en mobil för min var gammal och dåligt batteri och så kunde man endast skriva sms (om man ringde dog batteriet inom en minut och förövrigt kunde man bara ställa in vilken ringsignal man ville ha och spela spel vilket jag aldrig gjorde). Men nu har den dött totalt, det går inte ens att sätta på den, så jag Måste ha en ny. Dessutom vill mamma ha tillbaka den som jag snott av henne. Min brrsa vill också att jag ska ge tillbaka den jag snott av henne för som det är nu kan man bara få tag på henne när hon är på jobbet eller hemma.

Nej nu ska jag dricka upp min välling, slänga på mig lite kläder och sticka ut i solen!

OH NO! Asse mia och niklas, jag kom på att vi aldrig skrev någon planering, och vi kan inte göra det på lovet om det inte är nån som har med sig sina biologipapper hem? eller jo, vi skulle kunna beordra elsa  att hämta papper.. Vi får höras om det!

17.29
Hemma igen. Jag såg tussilago i dikena på vägen till ElGiganten/B&W!!!! Snart är det sommar, det känner jag på mig! Och så har jag suttit ute i solen på framsidan en stund. Wiiihooo!

sista skoldagen innan påsklovet

Samhällskunskapn idag var ju en hit. Till en början hade viktor och birhan nyhetsrapportering. Viktor var ju så smidig när han pratade om nånting som hade med politik att göra.. iaf. Viktor= *    Björn= --
* bla bla bla de misstänkta.. AH!.. ÄH! vad heter det?
-- Vad söker du efter?
* Eh, personer som har med politik att göra.
-- Politiker.
   okej det var nog roligare om man va där men ändå.. och sen hade vi astrid som försökte övertyga Björn om att det faktiskt varit en hängning ganska nyligen men det kom inte Björn ihåg (fast det var han som berättade om det)  Astrid=*    Björn= --
* Förra hösten var det nån som blev hängd i Singapore
-- Var det? det kommer inte jag ihåg men så kanske det var.
* Jo, det var en australienare som smugglade knark, så han blev hängd.
-- Jobbigt.
   klockren kommentar "jobbigt".

Sen skulle vi få tillbaka våra läxförhör från igår (alla rätt) och proven vi skrev fr några veckor sen.
-- Ja, ni ska faktiskt få tillbaka era prov idag men jag har inte räknat ut någon medelpoäng för när jag skulle rätta sista provet så ringde telefonen. Men ni andra ska få tillbaka era prov, men den som tyvär inte får tillbaka sitt prov är Madde.
   Jahapp, tänkte jag, det var ju kul eftersom det blev påsklov efter den lektionen, och jag ville ju veta vad jag hade fått. Men det löste sig. jag fick stanna efteråt och vara med när han rättade mitt prov (pinsamt när han läste upp vad jag skrivit högt) men det gick bra. jag hade 0,5 poäng fel. Av 22.

Resten av dagen var också helt okej. vi hade fysiologiprov (som hon rättade direkt, jag hade ett fel) och så var vi i aulan ock lyssnade på Shan "The Man". Det var aaaaaaas skojj. bästa var väl när Per Aneståhl kom. haha. men allt han sa var så klockrent, okej kanske inte allt och han tog sig i skrevet väldigt mycket, men annars. Jag trodde nästan att Ayda skulle svimma av skratt. Gulle.Efter skolan hade jag väl tänkt föja med Äls och Asse hem till Äls men tyvärr så var jag så väldigt trött och hade sådär ont som man har en gång i månaden, så jag åkte hem ist. det var mindre roligt.

Det ska bli skönt med lov men det hade inte gjort nåt att va i skolan heller. Men nu ska vi slappa oh ha kul i en vecka (utöver Fysikpluggande).
Ha en sköööön vecka allihopa! Glatt Påsklov!



Internet! Wohooo!

Nu har jag varit tråkig mycket länge, två veckor närmare besämt. Internet hemma har nämligen bestämt sig för att lägga av så jag känner mig lite efter nu. men jag har beslag tagit min brorsas bärbara, där vårt internet tydligen fungerar. så nu ska jag uppdatera mig lite på bloggfronten. men msn är fortfarande långt borta. Glöm inte bort mig bara! Jag har inte dött..

Idag är det sol för första gången på mycket länge. det tycker vi om! hoppas att det är lika fint imorrn för jag har tänkt ta min vårjacka då. man kanske till och med ska ha kjol.. hmm.. det får vi se.

Malin är så smidig, matan är en farlig plats för henne. Jag syftar på igår och idag. (igår får ni läsa om hos Äls: http://tumvantemedfemtonfingrar.blogg.se) Idag hade hon tappat någonting på golvet, skulle ta upp det och då liksom glider stolen åt sidan och malin faller pladask till golvet. En mycket komisk syn för oss oberedda som satt 10 meter bort. Men vi tycker om henne ändå!

Jag har för övrigt varit duktig och modig. Hur det gått är däremot en annan femma. Dels vet jag inte och dels tror jag inte att det gått så bra. men "only time will tell" som man brukar säga.. fast det är ju inte tiden om säger nåt så det är lite konstigt.. borde va "with time someone will tell" eller nåt.. jaja, nu "digress"ade jag lite.. haha slå upp det i en ordlista. Det gjorde jag. haha

Det är lite konstigt att det alltid blir så att jag skriver att jag ska plugga för att vi har prov jämt, men nu har vi prov igen. eller det är tydligen inget riktigt prov. Det är en "dugga". dugga är ett ord som användes mycket när min pappa var liten - på stenåldern. när han gick i högstadiet hade de duggor, mamma visste inte vad det var så det måste va nåt norrländskt. nu där batteriet på datorn snart. får fortsätta min duggautredning nån annan gång

hej så länge

okej sju minuter senare. det fanns tydligen en sladd som man kunde koppla i. =P

okej duggan iaf. en dugga är ett mellanting mellan ett läxförhör och ett prov, men vi har det inskrivet i provschemat så det måste va närmare ett prov, och man pluggar ju till det så jag tror nog att det är mer som ett prov. men det är lätt så det är inget svårt prov.

Stackars ayda. jag drog ner henne på stan och så skulle vi prova kläder. men så upptäckte jag en sak och var tvungen att åka hem illa kvickt. haha. det gick bra förresten.

Mamma kom hem nyss. hon har köpt semlor. men inte vilka semlor som helst, hon har köpt mega semlor! den är lika stor som en halv fotboll! helt ärligt! och så har hon höpt en hel massa påskgodis. men jag har en käsnla av att det inte kommer finnas mycket kvar till påsk.

nu vill nog folk inte läsa mer så jag tackar for mig idag. Hare bra! (hare = påsk hehe, okej förlåt, dåig humor)

RSS 2.0