fijpsan pvä

Haha vailken rolig rubrik det blev. Säg det snabbt tio gånger om du kan!

Att rensa kläder är inte det bästa jag vet, speciellt inte om man redan har rensat ut dem och lyfter på säcken i garaget och finner att en myrfarm bestämt sig för att undersidan av kassen med våra gamla kläder ska bli deras nya BB. Det var ingen rolig överraskning. Nej jag tycker bra mycket bättre om att köpa kläder.

Jag sms:ade erika och frågade om hon var hemma och ville följa med och bada. hon svarade "Vem är det?". Det är ju kul när ens kompisar han ens nummer inlaggt i mobilen.. Men aja. Men hon följde iaf med. Det var trevligt. Hon är snäll, Erika. Och bra. Hon ska börja NV biotek på katte i höst. Min lilla skyddsling, jag ska ta hand om henne. Det fick jag göra när hon började i musikklass också, jag blev hennes fadder. Jag kunde lika gärna fått någon av de andra 59 4:orna, och hon kunde fått någon av de 59 andra femmor som var faddrar. Nej det ska vara så. Hon är mitt lilla fjun.
Vi badade iaf. Pappa skulle simma, det var i princip därför vi åkte, men han låg bara på stranden och läste.
Jag har bestämt mig för att jag inte behöver måla om på mitt rum. Jag ska nämligen ta mammas och pappas stora rum när min bror flyttar ut! De får ta hans gamla rum. Ingen av de övriga familjemedlemmarna tycker att detta är en bra idé men jag Ska ha det rummet, om jag så ska flytta alla grejer själv. Då slipper de ju betala färgen också! Hah, så smart jag är!

Elsa och jag har kommit på att det kanske inte alls varit någon som brutit sig in i mitt skåp. Men saken är inte helt klar. Har ossy också en gul ukulele från mahalo? Har någon beslagtagit min borttappade extranyckel? Ja vi får väl se hur det löser sig...

Taizé

Jag vill åka till Taizé. Jag vill jag vill jag vill jag vill!! Men det finns inga platser att fylla.

Bröl.


Sol och pirater

Den 18 juli var en trevlig men också olycklig dag. Jag och Lina åkte med karin till steningevik för att sola och bada. Vi började med att sola. Sprite slogs ut på kläder här och där. Vi spolade och borstade bryggan ren från fågelbajs (bryggan var vit innan och brun efter). Sen skulle vi ro över med båten till en strand på andra sidan vattnet så vi hoppade i båten och rodde på. Lina och karin rodde på var sin sida, då åkte vi bara runt runt. Men när karin och jagrodde så kom vi fram, och körde på bryggan(vid stranden) två gånger. Men då såg vi att fåglarna flög och satte sig på våra handdukar, som var kvar på bryggan på andra sidan, och vi ville inte ha fågelbajs på dem så vi rodde tillbaka för att hämta haddukar, pengar, och kameror. Karin fick ro till stranden igen för hon var duktig på det. När vi skulle kasta i ankaret så gav Lina mig sin handduk och lade karins kamera i handduken, jag skulle ge lina ankaret för att hon skulle kasta i det, men det var lättare att jag skulle göra det eftersom jag redan höll i ankaret så jag lutade mig fram, kastade i ankaret.. och karins kamera.. i vattnet. OH NO!! Kameran fungerade inte. bajs bajs bajs! det var inte roligt. Kameran fick iaf torka lite, sen funkade den... i 20 sekunder.. (på kvällen funkade den igen men med immig ruta). Vi torkade och torkade och köpte glass och åkte tillbaka, genom ett träsk =P
Det var en trevlig dag iaf. Vi fick god mat och mycket sol. Jag är nu randig. När jag var i spanien så fick jag en bikinilinje på magen, nu hade jag en trosmodell som var lägre så jag är brun/rosa/vit på framsidan.

Jag gillar pirater och längtar efter nästa film. Det gör man efter den här. Det måste man göra. Ni förstår om ni ser den, Pirates of the Caribbean- dead man's chest.

Jack: "I love those moments. I like to wave at them as they pass by."

Skotrubbel

Idag har jag varit både nyttig och onyttig. Jag har äntligen fixat id-kort! Jippie! vet inte hur lång tid det har tagit att få det gjort, men nu har vi äntligen tagit tag i det. det kommer om en vecka, spännande. På bilden ser jag liten men fin ut (förutom håret). Det var lite tröttamt på banken, vi fick vänta i 50 min innan det blev vår tur, då hade banken varit stängd i 20 min. Vi var sist kvar, hehe.

Efter vårt bankärende så åkte mamma hem men jag gick kvar på stan, ända tills min jäkla flipp-floppsko gick sönder. Ni vet strängen som sitter mellan tårna lossnade från sulan så det var bara ett snöre kvar. Först försökte jag hålla kvar strängen med tårna och lixom hasa mig fram men det kändes oerhört töntigt, så då tog jag av mig den trasiga flipp-floppare och gich men en fot barfot. Det kändes också megatöntigt. så gick jag en stund helt barfota men då började det regna och jag blev mycket svart under fötterna. Vad trött man kan bli. Folk måste tyckt att jag var konstig när jag hasade/gick med en fot barfota och skrattade för mig själv. Det var bara så komiskt.
Jag köpte iaf en klänning på indiska för 75 kr.

Jag tycker inte om när man pratar med någon fast man inte vet vem det är. det är läskigt! Nu vet jag att det var Hannes...

Dagens citat: "Om man springer snabbt och skrattar mycket så syns det inte att man är ful" (Tove)

Tjyvar!

HAH! Jag har funnit bildbevis för att människor brutit sig in i mitt skåp när jag var i spanien! Ossian spelade på min ukulele i biologisalen den 29 maj, jag kom hem den 30 maj, plus att jag redan hade haft min sista biologilektion en vecka före! Busted!

Blev lite förvånad, haha!

Duktig idag

Jag kom på att ingen kommer orka läsa om hela min resa, trots att den var mycket rolig, och jag har mycket att berätta. Men den som vill höra mer får fråga.. (Haha, ingen kommer göra det..)

Idag har jag iaf varit mycket duktig! jag har hjälpt till med mycket. Jag har handlat, och så har jag handlat en gång till, och så en gång till. Jag har gått med sopor till soprummet där jag bl.a. slängde skräpet från min hamsters bur som jag rengjorde. Och jag lagade lunch till hela familjen, det är jag stolt över :P Det skulle egentligen varit så att jag skulle städa klart på mitt rum, mne istället packade jag upp min väska och la allt på golvet så nu ser det ännu stökigare ut. Oj, jag måste rensa ut lite saker nu för jag ska måla om på mitt rum. Jag SKA måla om på mitt rum!! Det skulle jag förra året, och året innan det, och innan det, och innan det osv, men det har aldrig mblivit av. Det finns alltid "viktigare" saker att göra eller så har man "inte tid" eller så "är man trött". Men i år SKA det bli av! tapeterna håller på att lossna, de har iaf vridit sig mycket.
Nu känns det som att jag bara babblar på.. Ha det gött.

Årets nya ord i Maddes ordbok: kiltsnygging. (Vem hade kunnat tro att en skotte kunde se bra ut, speciellt när han har kilt på sig)

Skottland

Nu har jag kommit hem från min och mammas skottlandsresa. Det var en händelerik och mycket rolig resa, trots att vi var otursförföljda. Men det var bara att skratta bort, för man kommer ju iaf aldrig att glömma den, resan altså. Jag försöker få med så mycket som möjligt, så kortfattat som möjligt och om ni inte orkar läsa färdigt allt(det gör ni säkert inte) kan ni ju alltid fortsätta någon annan dag..

Fredag 30/6 Avresa
Mor och jag lämnade kära uppsala på eftermiddagen med tåg till Linköping. På tåget träffade vi en dam som berättade om sitt ben som hon hade inlindat i alla möjliga olika bindor och skenor, hennes knäskål var söndersplittrad efter en cykelolycka. det var en skrämmande hitoria hon hade. Men lite senare böjrade det banka och skrikas inifrån tågtoaletten. Det var en (inte helt (inte alls) nykter) person som hade låst in sig och kunde inte komma ut. OJ så han höll på. "Jag ska av i Nyköping,fattar ni inte det?! idioter. kan ni inte öppna snart, jag tänker inte sitta här på SKITHUSET!" När han efter mycket om och men, efter att ha trott att vi låst in honom, kom han ut och gormade "ÄR NI FRÅN STOCKHOLM HELA HÖGEN? IDIOTER!" och gick till grannvangnen och berättade för dem att vi låst in honom på toaletten. 
   Väl framme åkte vi till Mormor och morfar för middag, TV och vila inför den kommande resan. kl 2 på natten bar det av till malmö.

Lördag 1/7 Dag 1 Malmö-Wuppertal
Avresan skulle varit 8.30 på morgonen. Vi kom iväg 9.30 för att anslutningen från hotellet i malmö aldrig hade kommit så det var en hel hög människor som inte hade kommit. Redan då började gamlingarna klaga "Det är dååååligt" "Det är trångt här, vi kommer knappt in" "Vi är ett sällskap på sex, vi vill sitta tillsammans". De människorna fick kallas gnällbältet. Men sen kom vi iväg. Och oturen fortsatte. Vi skulle med en färja från danmark som gick 11.15. Vi fick vänta till 13.15 innan vi kom med. Men vi fick iaf lite sol på oss. Resten av resan, har jag för mig, gick bra. Vi sov i Wuppertal, i tyskland, men från början skulle vi ha sovit i Gelsenkirchen (absolut ingen aning om hur det stavas) men där var det VM match mellan england-potugal samma kväll. Jag kallar Wuppertal för Pingvinernas och de hängande spårvagnarnas stad. Mor och jag och ett par från lund gick på promenad, tittade på spårvagnarna och pingvinerna och jag fick sitta vid msn en stund på ett internetcafé.

Söndag 2/7 Dag 2 Wuppertal-London
Vi väcktes 5.30 på morgonen för att vi skulle hinna till färjan över Doover-Calais innan alla besvikna engelsmän skulle hem. Men med vår tur gick ju inte det så bra. Vi körde fel i belgien, 5 mil fel, så när vi kom till färjan (klockan var 13.30) sasdet att vi inte skulle få komma iväg förrän runt 18. Men vår flirtiga guide fick med oss på en färja som gick 16.10. Och på hamnen var det superhett, vi hade inte ätit något sedan frukost (kl 6) och gamlingarna klagade. men det fanns en liten fikaautomat vid toaletterna så där köpte vi chips med kycklingsmak, det blev ju lite som mat. och vi delade med oss av chips som vi hade med oss.
   Sen tog vi iaf färjan och såg de vita klipporna vid Dover och det flöt på relativt bra till London. Mamma och jag som hade tänkt shoppa när vi kom fram hann inte det, men vi hann iaf äta på vår London-favvo-resturang, Thai garden. Det var mycket gott. vi tänkte handla på sainsbury's men det hade precis stängt.
Sköna sängar hade de.

Måndag 3/7 Dag 3 London-Pitlochry(Skottland)
Dagen började med en kaosartad frukost och lite felkörningar men sen gick det lite bättre, ett tag. När vi är på mototvägen hör vi våran guide säga till Chimme(chauffören) "Nej men där skulle vi ha svängt vänster". Vi kom istället in på en avgiftsbelagd väg, den gick snabbare men det kostade £20. Vi stannade till för att tanka men där fungerade inte det kort som vi använde så vi körde till ett annat ställe där det inte heller fungerade, efter det kom vi på att hon hade framfört att hon ville betala med DK-kort men det hette DKV så tredje gången gillt. vid macken fanns en rastplats där man kunde handla lite allt möjligt. På rastplatsen fanns en hel hög med Engelska pojkar på skolresa, de hade skoluniform och var hyffsat snygga. Jag blev spanad på, det var kul!
   När vi var framme i den lilla byn Pitlochry(som guiden uttalade Pitlorkry) fick vi ett mysigt litet rum med en brusig 14"are och en svagt skumm lukt, men en otroligt skön säng. 3-rätters middag och promenad på kvällen.

Guidens uttal var inte alltid det bästa
Pitlorkry                             Pitlochry
Westmin(i)ster Abbey    Westminster Abbey
Edinburra cassel            Edinbourgh castle

Guidens fakta stämde inte alltid med verkligheten
"Hon som sjöng i Titanic, Whitney Huston..."  Skulle vara Celine Dion
m.m.


Nu ska jag duscha, fortsättning följer...

RSS 2.0