I'm the meatball

Så var man uppe tidigt igen, men det har jag inget emot så länge man får göra nåt kul, som att prata med Ben och David. Haha, David har gjort köttbullar hemma, så söt. Undrar om de var goda. Jag aknske får visa honom hur man ska göra egentligen när jag kommer dit. Det såg inte riktisgt ut som bollar men det såg inte ut att bara falla isär som när min bror gör dem. Men inte lika snyggt runda som när jag gör dem.

Internet gillar inte oss.. jaja. Men jag borde försöka få upp lite fler bilder från resan.. bye

God morgon

Det blev en tidig morgon. Vakna klockan sju och se om David var online. Och det var han. Vi pratade i två timmar men sen blev han för trött, stackarn, det är ju mitt i natten där. Jag måste komma ihåg att hälsa astrid grattis från honom..

GRATTIS ASTRID!! Välkommen till vuxenligan! Eller ja, iaf myndigligan.

Ska vidare till Astrid i eftermiddag, frågan är bara när jag kan ta mig dit. Vädret ser fint ut så man får väl ta med sig badkläder. Vet inte hur jag gör i kväll.. det får jag kolla upp. Nu ska jag sova en halvtimme och sen ska jag äta frukost och göra mig i ordning.

Sov gott till mig!

Ett helt nytt jag

Okej, det är konstaterat. Jag är läskigt lik min mamma när hon var lika gammal som jag. Jag klippte mig idag och det råkade bli typ som den frisyr mamma hade i slutet på 70-talet. Och jag är så lik! Aaah! Men det är bra, min mamma ser ung ut och om jag åldras som henne så är det ju en bra sak. visst? Men det känns iaf jättekonstigt att jag klippt mig. Det passar mig så det är inte som attd et ser jättekonstigt ut på mig, tror jag heh, men jag brukade ha ganska långt hår och nu är det.. ja.. inte alls så långt. Alls. Men jags ak inte avslöja för mycket, det måste bli lite surprise för Astrid som jag sak visa det imorrn för. Hon fyller år imorrn.. eller ja, det är ju idag.. efter midnatt faktiskt. Undrar om jag kan få upp håret på nåt sätt.. det är uppsatt nu.. men det kanske är bättre med utsläppt.. jaja vi får se.

Jag saknar David. Och jag tycker inte om tidsskillnad. Men David tycker jag om. Mycket. Frågan är om jag ska sitta uppe och vänta på att han loggar in eller om jag ska logga in tidigt imorrn bitti (idag, senare) och hoppas att han är online när det är natt där. Jag måste vila lite iaf.. Så puss hej!

Train Tickets and Broken Hearts

Jag sitter och väntar. Han trodde midnatt, men det är över midnatt. När kommer han? Jag vill prata med honom. En hel stor ocean emellan oss så nu är internet det vi har. Tack och lov för internet! Jag äter gummibjörnar från tysklandsfärjan och funderar på om jag orkar ladda upp lite bilder från resan. Jag gör nog det. Medans jag väntar.

Suck.

Första huvudstaden

Da har man kommit fram till Wien da, det finns inga a pa det här tangentbordet, men det finns ä och ö.. och ü och µ. hehe. Det är helt fel! z och y har bztt plats.. ja, som sagt. Alla tecken är pü fel ställe. Men jag klarar mig. Vi kom precis tillbaka frün middagen pü en gammal vingürd, typ. Medelüldriga och över är roliga när de är fulla :P guiden sjöng fyllevisor i bussen tillbaka och alla hängde pü med allsüng. hehe. En man püstod att han inte kunde sjunga men dü sa en kvinna i närheten "Men det är bara att sjunga i vilken tonart som helst!" Mannen svarade "Men dü äller det att man vet vad en tonart är." Varpü mamma och jag skrattade. Och jag drack för första güngen vin till maten. Vuxen man kan va dü. hehe lite efter kanske, men men. Lite mjuk i benen blev man väl.
Men roligaste grejen var..! Killarna pü stället där vi üt kom hela tiden fram till mig och sa att jag var en "beautiful lady", vilket var kul till en början men det blev lite münga günger. Sen bjöd de ner mamma och mig till vinkällaren.. jag vet inte varför mend et var iaf bara vi som blev det. Vi hoppades, skämtsamt att de inte skulle lüsa in oss i källaren. Blui bortrövad i en vinkällare i Wien.. men iaf. När vi hade ätit klart sü frügade vi var källaren lüg och mannen visade ocss vägen. Men lampan var släckt och det var knallsvart där nere. Sü vi försökte hitta nügon lampknapp men hittade ingen sü till slut fick vi be personalen tända üt oss. Vi gick ner i den jättegamla vinkällaren, som var frün 1500-talet! och det fanns massa gamla vinflaskor frün dü ocksü. Lite dammiga, jao. Men det var iaf väldigt mysigt där nere, och det var som sagt bara jag och mamma som fick se det. SÜ vi tog dü en massa kort i den mysiga stora källaren som bestod av massa smü rum. Och när vi var längst in i källaren sü skulle jag ta kort opü en port, och precis när jag skulle trycka pü knappen sü hörde vi en duns, som en dörr som stängdes och sü bara südär släcktes alla lampor! Det blev beckmörkt! Vi süg ärligt talat inte ett skit! Längst in i en helsvart vinkällare. Det är tur att vi inte är lättskrämda eller klaustrofobiska, det hade nog inte blivit sü bra. Men jag tryckte iaf hela tiden pü knapparna pü kameran för att fü ljus frün skärmen och med det lilla futtiga ljuset kunde vi hitta vägen ut. Haha, det va rätt kul, ett litet äventyr. Och jag älskar äventyr. Sen kom vi tillbaka och vüra bordsgrannar hade väl börjat undra var vi tagit vägen. "Vi blev instängda i källaren när alla lamporna var släckta" Vi trodde först att det var Guiden som stängt och släckt för han stod precis utanför när vi kom ut. Han förnekar det dock. Det lär ju förbli ett olöst mysterium.

om ni inte har märkt det sü använder jag ü som a med ring över.. den har nämligen den platsen.

VI har haft lite de-tours idag ocksü. Tvü tjejer frün Ryssland har rest med oss och idag skulle vi üka genom Tjeckien för att komma till Österrike, sen sak vi ju en güng till till Tjeckien för att üka till Prag. Men tjejerna hade bara visum som räckte för att komma in i Tjeckien en güng. Den ene tjejen var typ polis eller nüt sü hon fick komma in i landet men den andra stackars tjejen, Olga, henne fick vi släppa av i Prag för att hon skulle kunna hänga pü en grupp som kom dit idag, som ocksü reste med Scandorama. Men iaf, jag har alltsü redan sett Prag en güng nu. Men jag vill nog tillbaka iaf. Ska ju träffa David! Bara nügra dagar kvar nu =D.

Imorrn ska mamma och jag turista i Wien. Jag vill shoppa ocksü, emnd et vill inte mor. MEn jag kan nog övertala henne pü nüt sätt.

Godnatt alla därhemma!

Första etappen

Nu har jag och mamma tagit oss till Malmö. Det har talats om att det skulle va översvämmningskaos här, men det värsta jag har sett är en lite ovanligt stor pöl. Just det, pöl! Jag tror att media förstorar upp det :P fast förmodligen hr det varit värre bara att det inte regnar just nu. Taxin skulle kosta 70 kr stog det på hotellets hemsida, men chauffören frågade om vi betalade kontant, vilket var lite konstigt, så då frågade vi vad det skulle kosta och han svarade 295 kronor! Helt sanslöst. Det ville vi inte betala så vi tog ur väskorna ur bilen igen och gick därifrån. De blev typ sura på oss, en annan chaffis sa att det kostade 195 kr, alltså hundra kr mindre än den första sagt så vi tror att det första tänkte lura oss. Vi sket i taxin och tog bussen i stället. Mamma och jag är driftiga och klarar sånt. Och istället för att betala 295 kr så betalade på bussen 23 kr! för två personer! ch jag var barn för det är man till man är 19. Uppsala har någonting att lära av Malmö alltså.15kr för vuxen och 8 för barn upp till 19 år. Sug på den du.
Mamma är så gullig. När vi skulle ta taxin till hotellet så hälsade hon den invandrade svensktalande taxichauffören med "hello". "Mamma, nog för att vi är långt söderut, men vi är faktiskt fortfarande i Sverige" som jag sa till mamma när vi väntade på bussen. En tjej som satt på bänken bredvid oss fnissade. heh.

nu har jag bara 7 min kvar på min internet tid så jag ska försöka kolla om nån lagt upp några bilder. Imorrn vaknas det kvart i sex och åks sen iväg till Tyskland. Auf wiedersen! (döm inte min tyska stavning, jag är en engelsk, fransk, latinsk människa)

Andas...

Jag sitter och lyssnar på en massa fina låtar, sånna som jag gillar och sånna som betyder nåt speciellt för mig. Alla låtar är lugna. Jag är lugn. Det är så skönt. Jag ligger på sängen och andas in och ut. Och jag ler. Och tänker... på människor jag saknar. Men jag är glad. Åh, vad det är skönt.

Nu ska jag lägga mig ner igen.. Borde borsta tänderna ifall jag somnar. Men jag är för avslappnad för att gå till badrummet och sen höra massa skrapande mot tänderna med en borste.. nej det får vänta lite.. shit, jag kommer glömma det.. jaja.

Tips på fina låtar att slappna av till (de som finns på min spellista):
The Beatles -Something
                       -Because
                       -Golden Slumbers
                       -Blackbird
                       -I Will
                       -Julia
                       -Good Night
Elin Sigvardson -Lyckorus
Lars Winnerbäck -Kom Änglar
Mika -Any Other World
         -Happy Ending
Sixpence None The Richer - Kiss Me
Michael Andrews -Mad World

Om ni har nåt tips för vad jag skulle lägga till så är det bara att säga till!

Sådetså!!

Jag har alltid tyckt att det var konstigt att man inte kunnat säga färst.. det är ett så händigt och välbehövligt ord.. men det låter ju lite konstigt så man vågar inte riktigt.. men som nedanstående "frågeställning med svar" menar på så är det faktiskt ett ord som funnits och kom igen människor, Nu tar vi tillbaka det!

Få, Färre, Färst... Så det så!

...........

Få, färre, färst? Finns formen "färst"?

Fråga: Få, färre _ färst?! Enligt Svenska Akademiens ordlista saknar adjektivet "få" superlativ. Jag undrar om det finns något som heter "färst"? Annars borde man "uppfinna" adjektivets superlativ _ eller vad tycker du?




Svar: Superlativen "färst" behöver vi egentligen inte uppfinna. Den var levande, om än sällsynt, i svenskan ända in på 1800-talet. Sedan försvann den ur språkbruket. Men jag får inte så sällan frågan om formen "färst" _ och om den går att använda.

Jo, det gör den om tillräckligt många språkbrukare törs. Och visst behövs den! "Färst" är dessutom en alldeles språkriktig form. "Vårt lag hade inte många poäng, lag två hade ännu färre men lag tre hade färst" skulle gå utmärkt. Det är egentligen bara en fråga om att vänja sig. Vi kan ju lyssna till danskarna som är lyckliga nog att ha formen "færrest", "de færreste".

Som språkvårdare är jag alltså villig att stödja alla som tar "färst" i sin mun. Man kan ju börja med talspråket, där så många språkvanor föds.

Catharina Grünbaum

I miss you guys!

Why is it that we meet someone, and then they go away?
Why is it that we meet someone, and wish that they would stay?
The universe is cruel to me,
the road is just too long, you see.
Now I miss you, and you miss me
I wish we'll meet again someday.

Dedicated to my friends
Pornkanok Sithongsurapana
and
David and Ben Blaha-Nelson

RSS 2.0