Jag visste det!

GOOOOO(AL) SWEDEN! Sverige verkar ha någon inbyggd spänningsspärr som inte släpper förrän i 89:e minuten. denna gång var det larsson som var i farten, som de allra flesta säkert redan vet. Och Allbäck är ju en gåva också. Jag älskar fotboll, inte minst när det är sådär spännande.

Idag kommer min kära kusin Josefine och moster Gunilla. De som Lina tycker "ser ut som bär" (hon menade att de är lika som bär). Vi ska spela kubb och ha girltalk. haha det ska bli skojj! Men innan dess måste jag städa och så ska jag till vårdcentralen.

Min hamster är dum. inte elak. men dum. hon klättrar i taket. hon har blivit så stor att hon når upp till taket bara hon står på sitt hus. Bröööl. hoppas bara hon inte skadar sig.

bye.

Passdrama

Nu har jag varit duktig och köpt mig ett ULbuss-sommarlovskort. så nu kan jag åka vart som helst, när som helst. det är bara att höra av sig! I lördags invigde jag kortet med att åka till lilla Astrid i länna. Det var sjukt mysigt! Vi badade i det (påstådda) 25 gradiga vattnet i sjön där ute. och så tjernobylbarndansade på baksidan till musik som strömmade ut från fönstret. Och jag "inventade" astrid-dance. Det blev "sound of music" och "chocolat" frammåt kvällen. Grillad flintastek, efterlängtat.
   dag två blev det också bad och astrid skulle pokerorientera. ett underligt påfund men det verkade lite kul. själv satt jag och lyssnade på Winnerbäck och läste Harry Potter medans jag väntade. Och jag försökte iderligen att hålla myggorna borta, det lyckades inte. Den som sa att myggbett inte kliar om myggan får suga klart innan den flyger iväg var en lögnare. Det vet jag. jag har nu testat, på två ställen. men jag har även en hel del (typ 20) bett på mina ben där jag inte lät muggjävlarna att suga klart. I hate myggs!! mina ben är prickiga.

Idag skulle jag ansöka om nytt pass för mitt gamla går ut det 25:e juni. Så jag skulle åka in med bussen och träffa pappa på stan. Men innan det skulle jag duscha, äta och göra mig någorlunda fin eftersom man ju faktiskt ska ha kort på passet. Men så kommer vi dit och så säger de att man måste ha båda föräldarnas påskrifter men jag hade ju såklart bara pappa där. bröööööl. så då ringde jag mamma för att jag tänkte åka till hennes jobb fr att få henne att skriva på, men hon skulle på möte och sen skulle hon iväg och spela brännboll. Jag hade gjort mig fin alldeles i onödan. sådant gillar jag inte. Men jag får väl dra med karin dit imorrn och fixa det då ist..

nu är det rätt sent och jag ska hämta min bror från flygplatsen kl 5 imorrn så man kanske borde sova lite.
God natt!


Ljungberg i 89:e minuten!

Härligt Sverige! Jag visste att vi skulle ta dem, jag visste bara inte när. Men innan jag sprang iväg till sara var mina päron lite bummed för att jag inte skulle vara hemma och tjoa men då sa jag "Men jag kommer hem och tjoar för er när vi har vunnit". Och det gjorde jag.
   Sara och jag var som tokiga när chippen, tror jag det var, sparkade bollen över paraguays målis huvud och sedan vidare. "JAAAAA!!! DET BLEV MÅL!!! WOHOOOO!"... sedan tittade vi på teven igen (någon minut senare) och undrade varför alla såg så deppiga ut. Det var inte mål. Någon paraguayare (ja, det heter paraguayare, vi kollade upp det) hade kickat bort bollen i sista stund. Fy F*N va snopet. varken sara eller jag hade sett det så vi hoppade och skrek av glädje innan vi insåg att det faktiskt inte var nåt att vara glad för.
   Men Ljungberg! Åh, vår räddning! Då kontrollerade vi så att det verkligen var mål innan vi började hoppa och skrika.

Idag har jag även blekt slingor i håret. Det syns typ inte. men det är en nyans ljusare.. jaja lite nyanser på det hela iaf.

Stockholm imorrn.
Sara imorrn.
Astrid på lördag.
Astrid orientering på söndag.
Sängen nu.

Fika med tjejerna

Det har varit en väldigt slappig dag idag. Jag har sovit, segat, träffat Lina och Sara. Men sen blev det andra bullar. halv fem bar det av till stan för att träffa Malin, Ayda, Astrid och Maria, Rostam kom aldrig. Vi fikade.. och sen fikade vi igen. Så man kan smått säga att jag har fikat tillräckligt idag. trots det tar jag nog den sista biten tårta som vi har kvar hemma.
   Men iaf. När vi satt där vid cafébordet sa Ayda "vilka smala anklar du har". Då sa astrid "får jag kolla på din arm, jag ska jämföra med min kompis som hade anorexia". Det tyckte inte malin va snällt så när jag skulle kliva av bussen så ringde hon och sa "jag ville bara säga att jag tycker att du är jätte söt och gullig" Hon är så söt den malin <3 Men jag älskar alla mina flickor.

Nu ska jag äta, pizza, med en fullproppad mage..

Avslutning

Det var en lyckad avslutning på ett långt läsår som gått fort. Rektorns mijöprat var möjligtvis lite för långdraget. Vi sjöng fint, blev avbrutna för att vi fått fel tonart men så'nt händer. Examen-stydenterna var mycket fina. Efter sjungning för treorna träffade vi några från klassen vid ån och kollade på de förbipasserande studentlasterna. Smått påverkade manliga studenter är roliga! "Du i blå klänning, kom hit!" m.m. Och det fanns en studenttransport som bestod av en båt och fyra studenter, båten hette Madelene, hehe. Och jag såg Martin två gånger som cyklade förbi på en tandemcykel.
   Senare åkte vi till Martin och grattade honom. Han hade MVG i alla ämnen. Inte illa! Men där stannade jag bara en halvtimme för jag skulle åka vidare till elsa. Pappa skjutsade cykeln och mig. Dit kom även Astrid, Johan och Viktor. Vi diggade lite Gyllene Tider och Lars Winnerbäck. Med cyklarna drog vi sedan till Hågadalen där vi träffade klassen och hade lite brasa och bollkastning. Sara och Lina kom men dem höll jag mig undan ifrån när de gjorde nåt jag inte sitta och se på. Men iaf. Efter ett tag drog Elsa och Co. till stan, jag grillade klart min korv och stack med Malin och Axel och viktor till axels taxi. Malin stack hem och viktor och jag hämtade hans väska som resten av människorna lämnat vid brasan, jag fick även plocka lite skräp(som elsa slängde i en Metro behållare då hon trodde att det var en soptunna). Vi drog till stan där vi träffade vårt folk. Vi lämnade sofie vid bussen och de andra hämtade sina cyklar för att vi skulle hem till Elsa. det tog sin lilla tid. Medans vi väntade träffade vi Max som gick i vår klass i höstas och Hans-Jakob som gick i min parallellklass i mellan- och högstadiet. Men sen kom de och vi började cykla. Vid saluhallen ungefär fick astrid jag och viktor stanna för att vänta in Kimmo.
   Väl hos Elsa kollade vi(Jag, Elsa, Astrid, Ayda, Johan, Kimmo, Rostam och Viktor) på skräckis, Saw, (fotkapandet var äckligt och onödigt), som mest var skum. När Rostam och Viktor dragit skulle vi sova, hade vi tänkt. Men när vi kom upp på elsas rum lade vi oss alla i en stor hög på elsas säng, det var väl halvt bartillåtet. men vi ryckte upp oss och lade ut två madrasser på golvet i vardagsrummet istället. Vid tre ungefär blev det kvällsmat: fil med russindrickande och korvbrödsätande(med chokladsås). Med "mätta" magar blev det krig om platser och vi somnade vid femtiden. På morgonen, efter fem timmars sömn hade vi lite kuddkrig, kittling, frukost m.m. och vid tolv cyklade tjejerna iväg. Vi lämnade elsa men Johan och Kimmo... man kanske borde ringa och höra hur det är med henne. hehe. Det var en rolig kväll, bortsett från Sara-Lina grejen.

Dagens låt: Kimmos barförbjudna.

Katte-skrapankampen

Skrapan vann för 9:e året i rad. Jag förstår verkligen inte hur det gick till. Vi vann både fotbollen ock kanoten, som vi annars brukar förlora i, och vi vann flera friidrottsgrenar men ändå så vann skrapan. det är ett mysterium. Men nästa år, då blir det andra bullar. Nu ska jag träna upp mig och vara med, och jag ska tvinga alla potentiella vinnare att gå på uttagningarna. VI SKA VINNA!

Men vi hade bästa klacken! Trumlinjen var superb och ramsorna slog allt annat. "OH AH KATEDRAL, SÄG OH AH KATEDRAL"

GO KATTE!

dagens låt: Katte i mitt hjärta

(bilder kan ses på http://menaja.bilddagboken.se)

Ulvakvarn

1-2 juni hade klassen cykelutflykt till ulva kvarn där vi tältade och spelade fotboll och grillade. På kvällen hölls även sanning och konsekvens. Man fick reda på en del otippade saker. Men iaf. Vi startade ca 13.45 och cyklade till ulvakvarn som ligger någon mil utanför stan. Det var svag uppförsbacke och motvind hela vägen. de sista hundra metrarna orkade jag inte mer så då tvingade jag Maria att gå sista biten med mig medans de andra cyklade vidare. Men fram kom vi i alla fall. Mia och jag passade på att sätta upptältet direkt och efter lite knäpp hit och spänn dit så var det uppe. Men vi hade fortfarande snören som skulle sitta i sidorna på tältet men vi visste inte hur det var meningen att man skulle sätta fast dem, men kimo kom till undsättning och viktor hjälpte till. Det blev mycket fint.
   Som vi hade hoppats på så kom solen när vi var där, vi hade mycket fint väder (Jag säger att det var tack vare mig, jag hade lovat att ta med solen från spanien). Vi spelade fotboll och hade mycket roligt. Bollen åkte i ån efter en stund, vilket vi alla fasat men Malin fattade ett snabbt beslut och hoppade genast i och hämtade bollen. Det var inte enda gången boller rullade/flög för långt, det var fler som fick offra sig för bollens skull. Till exempel så hamnade den i ån utan möjlighet att hämtas så den flöt iväg, då ilade pojkarna iväg på birhans moppe och jage bollen länge ner i ån. Johan hoppade i och fick tag i bollen, och kom tillbaka iförd endast blöta kalsonger. ojojoj. 
   Sedan grillades det, korv, hamburgare och en massa marshmallows (stavning?). Under kvällen hände följande: klädbad, vanligt bad, naken bad, promenad på åker med diskussion om vädersträck där vi kom fram till att solen gick upp i väster, sångskapande om att solen går upp i väst, böghögar, brottning, sanning och konka, sjunga vid elden, sova två timmar.. Något sånt. Det var mycket roligt!

Sen har det ju varit nationaldag också. Men den var inte så intressant. Vi åkte runt i hela stan för att på tag på fotbollströjor för användning under VM.

Lägerlåten: Glory

(bilder kan ses på http://menaja.bilddagboken.se)

Nationaldag

Nu har jag haft ett långt uppehåll igen.. har varit och "slappat" i spanien! det var en härlig vecka. skönt att komma ifrån skolan lite men JOBBIGT att ha prov en timme efter att man kommit hem.. när man endast har sovit 3 timmar.. på ett plan.. för att planet var 2,5 timmar försenat oj oj oj jag höll på att falla ihop av trötthet men det gick ganska bra iaf.. det va en sak om halogenalkaner (som jag inte hade en aning om vad det var) som inte gick så bra, jag hade två gissningar en som va rätt och en som va fel.. smart nog så tog jag den som var minst trolig, vilket också va den som va fel... blaaaaaaaah varför skrev jag inte den andra? jaja..

skriver mer om Ulvakvarn och nationaldan senare.. och hela resedagboken från spanien kommer någon gång under sommaren!

RSS 2.0