Trevligt

Idag sak jag försöka vara positiv när jag skriver. Har blivit en väldans massa gnäll på sistone. Jag ska försöka att inte tänka på alla de saker som tynger och oroar mig.

Imorrn är det December. Då får man öppna julkalender och äta choklad! Mums! Jag tänker nu hålla på att jag ska få julkänsla av kalender och andventsljusstakar då vädret helt klart inte vill vara till min hjälp. På söndag är det första advent. helt sjukt att det bara är fyra veckor kvar till jul! Jag längtar till jul. det sak bli skönt!

Jag lyckades få mitt latinprov framskjutet till måndag morgon då jag egentligen har sovmorgon. Men hellre det än att jag skulle skriva idag för det hade INTE gått.

De som läst min blogg tidigare vet att jag är lite.. hrm.. stressad av alla prov och uppgifter som vi får. Men jag har inte tänkt på de bra sakerna som jag faktiskt borde tänka på som väger upp alla hemskheter. Jag får tillbaka prov som går bra. Ibland lyckas jag inte se helt misslyckad ut i håret. ibland hinner jag tillochmed sminka mig, inte idag dock, trots att jag hade sovmorgon. jag är typ frisk. jag får mat i magen. jag äter pepparkakor. Småsakerna är många och jag ska försöka tänka på dem mer än de dåliga sakerna så mår jag säkert bättre. och om man mår bra så gör man bra ifrån sig på alla de dåliga prov man har, förhoppningsvis. Och jag tycker om mina vänner! Puss!

Imorrn ska vi sjunga in advent med extramusiken. missar gympan, det är synd. men ännu värre är att jag missar biologin.. vi har prov nästa vecka och det är svååårt. så nu ska jag plugga. SOM vanligt.

hå och hej. nu är det barnprogram..

blah... fortfarande

Ni får vänja er vid att jag kommer klaga på skola ända fram till jul...

Nu är Fysikprovet avklarat. det gick väl sådär. jag vet att jag har ett fel som jag typ hade rätt på från början men sen så ändrade jag mig så det blev helt fel. men men. borde få vg iaf... tycker jag.
Men bara för att det inte är mer fysik att plugga just nu så betyder inte det att det är lugnt.. nej nej! imorgon är det engelskaprov fick jag reda på idag, och i övermorgon är det latinprov och biologifrågor ska lämnas in. jag har läst ut min bok till imorrn men inte den till idag. och sen när eng.- och latinproven är över så är det bara att sätta igång och trycka in allt vad som gäller celler och DNA och så'nt. och när det är klart måste man vrålrepetera kemin som man har kursprov på en vecka senare. Det känns som att jag skrivit allt detta miljontals gånger, åtminstone en :P men det tål att upprepas. jag kommer vara slutkörd i jul. hoppas det blir lugnare till våren.. åtminstone några veckor!

Imorrn ska vi på studiebesök på rudbeckslaboratoriet. det ska bli intressant. och så är det kemi breddning. det ska också bli lite roligt. har inte varit där på två veckor nu. Malin och jag har iaf kommit fram till vad vi har för salter, bara det att vi fått annorlunda än andra.. men vi har sett det vi har sett. sådeså.

nu ska jag sova. år lite pömsig och höll på att slockna över böckerna förut. så. GOD NATT!

p.s. förresten! Jag kom på att det är första advent på söndag. första december på fredag och då ska man öppna första luckan på chokladkalendern. Det är mupp för jag har ingen som helst julkänsla! hoppas det kommer dan före julafton då jag ska köpa alla klappar... eller tidigare, gärna tidigare.. D.s.

Garvprogram

Anders och Måns är ju så jävla bra! Jag förstår vad du tjatar om Asse! Fråga anders och måns såg jag alldeles nyss och jag skrattade högt vilket inte är så vanligt när man bara kolla på TV, jag menar, det finns ju roliga program men detta var bäst! "Det finns ingenting så bra som djuret Nors", och så tog de reda på hur pizzasalladland ser ut. Gosh så roligt. måste komma ihåg att se nästa avsnitt.

Ja, tack för mig då denna lördagkväll/söndagmorgon.

Tjobabidoba

Natten till torsdag och natten till fredag sov jag sammanlagt nio timmar. Det tog jag igen idag, vaknade kl ett då jag satte mig en stund vid datorn innan jag åt lunch och läste Dvärgen, varefter jag har gjort en fysiksammanfattning fram till nu.

Jag ska fortsätta att räkna fysik snart men var tvungen att ta en paus. Jag känner mig så hemsk när jag inte har tid att läsa Äls uppdateringar, har fem(!) stycken som jag inte läst än.. inte bra. Måste ju hjålla kolla på vad hon gör där borta.

Nu är Astrid i Tyskland. Hoppas hon får det roligt! Jag hjälpte henne hitta en snygg partytopp igår efter skolan. Det var ett bra köp.

I onsdags skippade jag engelskan för att åka till Stockholm och kolla på inspelningen av det allra sista Hey Baberiba avsnittet med Sara, Erika och saras päron. Det var en rolig utflykt! Måste göra fler sånna med mina fjun, det var så länge sen vi gjorde nåt på riktigt och inte bara träffades någon minut i skolan eller på bussen på väg till skolan. Om några veckor (på jullovet) kommer jag ha tid.. heh, fram till dess har jag prov varje veckan. Fast jag borde kunna avvara några timmar nån helg då jag inte jobbar eller har mer än ett prov veckan efter.

Tillbaka till plugget... snart iaf.. =P


Nighttime

Det är sent. klockan är kvart i två. fast det var ännu senare igår. en timme senare faktikt. jag kan inte matten. Jag är körd. kanske. diskussionen blev dålig. inget samband what so ever. vi kommer alla från afrika. jag är egentligen svart. ingen skulle tro mig. fast å andra sidan är jag en apa också då? men aja.

Guden tycker om cigaretter och sprit och HALSDUKAR (?)(!) haha

Som sagt, stressad:

Mitt lilla utbrott för David på msn:
Well hello berry, aren't you the most luscios thing a branch ever saw.. hihihee Oh yeah.. säger:
aaah! jag kommer inte hinna göra nåt imorrn.. eller kanske, men det blir myyycket att göra på torsdag. Iiih!
-
Well hello berry, aren't you the most luscios thing a branch ever saw.. hihihee Oh yeah.. säger:
fan fan fan
-
Well hello berry, aren't you the most luscios thing a branch ever saw.. hihihee Oh yeah.. säger:
men vi ska se det från den ljusa sidan, jag har gjort flödesschemat och engelskaprovet är avklarat
-
Well hello berry, aren't you the most luscios thing a branch ever saw.. hihihee Oh yeah.. säger:
nu sak man bara läsa en jävla massa och plugga fysik, matte och skriva biologi innan man börjar plugga latin biologi och kemi
-
Well hello berry, aren't you the most luscios thing a branch ever saw.. hihihee Oh yeah.. säger:
och sen ska man plugga historia
-
Well hello berry, aren't you the most luscios thing a branch ever saw.. hihihee Oh yeah.. säger:
men SEN(!) är det jullov
-
Well hello berry, aren't you the most luscios thing a branch ever saw.. hihihee Oh yeah.. säger:
och då ska man ha köp julklappar också
-
Well hello berry, aren't you the most luscios thing a branch ever saw.. hihihee Oh yeah.. säger:
Gosh!

Man blir påverkad

Idag har folk omkring mig gjort mig glad. Har varit stressad på sistone och är det fortfarande men det känns liksom inte lika tungt. Astrid var bara allmänt glad och sån't smittar av sig, det gäller för om hon är sur också =P. Och på Bussen hem så var det en lite tjej som satte sig bredvid mig och kollade förundrat på mig när jag läste ur Cellernas Värld-häftet. "Varför läser du det där?" "Går du i gymnasiet?" "Min bror går i gymnasiet också" "Jag har köpt en ny tröja för jag ska på kalas med fiskdamm och godis, men ingen tårta" Hon var sååå söt! typ 6-7 år kanske. Och hon var social och hade bra koll. Sån skulle man vara, att man bara börjar prata med nå på bussen som om man kände den. Det var en härlig uppfriskning av tillvaron.

Idag har jag annars haft engelskaprov som jag tror och hoppas gick åtminstone ganska bra. och jag har sovit och ätit och kollar på Grey's Anatomy som far mucho spännande, cliffhanger men aja! Sen har jag gjort mitt flödesschema till biologin. Hmm flödesschema låter urkonstigt om man inte vet vad det är, men jag vet. Och jag kom precis på att det är Cellernas värld som vi läser nu, jag trodde det bara ver en kurs som hette Biologi Breddning. Hah, vad mycket man kan få reda på bara av att kolla på framsidan av det kompendium vi fått. Smart man är ibland, va?

Nu ska jag läsa Dead Poets Society innan jag somnar, vilket är snart.. så.. Hej då!

Barry White-fluffboll!

Jag såg på Barbie i Mermadia nyss.. ååh det är ju så fruktansvärt rosa! ojoj. om man inte skull vara så fånig som mamma och jag är så skulle man säkert spy. Men iaf. Det fanns magiska bär och den lilla fluffbollen Bibbles åt av dem, började först joddla, sen opera och sen sliskigaste sexyrösten som sa " Deliscious. Well, hello berry, don't you look lovely today. And you, aren't you the most lovely thing a branch ever saw. Hihihii. Ahaa. hihihee. And don't think I forgot about you baby (pekar på ett annat bär) heheheee, Oh yeah.."
Bäst!
Idag har jag också pluggat. Vilket är duktigt. Ingen ska säga något annat. Jag skulle gått på kammarkörskonsert men hann inte det på grund av att jag var med på inspelningen till kattes julkalender. Jag ska inte avslöja för mycket men jag fick dansa tryckare med en främling och dansa koreografi á la amerikansk film-prom. mycket skojj. Tacos till middag. Nu kanske mer plugg.. eller inte. men men.
trevlig kväll!
Glöm inte att rösta! Astrids resonemang: Jobbigt att behöva skriva menaja.bl innan man kan snabbtrycka sig till bloggen eftersom menaja.bilddagboken kommer före menaja.blogg.
Motpartens resonemang: Jobbigt att komma ihåg vilken som är menaja och vilken som är menjaja. bättre med menaja på båda och skriva dit två extra bokstäver.
Ta ställning, NU!

Omröstning

Okej, i bilddagboksnamnsröstningen står det 1-1. rösta vidare!

Öppet hus

Vi har alltså haft öppet hus de senaste två dagarna. Jag har varit på skolan waaaay mycket mer än jag behövt. Men det är endast för att det var roligt. Igår var det Ayda och jag som plockade fram på några bord i biologikorridoren. Vi tog ut DNA ur kiwi (vi lyckades en gång. av många. heh.) gjrde elektrofores på grön karamellfärg, B6 och DirectLoad DNA. skojjsigt att förklara för niorna hur det fungerade. inte. jag tror förövrigt inte att de förstod så mycket över huvud taget vad vi pratade om. "Vet ni vad en cell är? -ja, typ. Vet ni vad en cellkärna är? -eeeh, näe.." och när jag tänker efter så visste jag nog inte så mycket om det heller på höstterminen i nian. Man tänker inte på hur mycket man faktiskt lär sig på två år. Men iaf. Det kom lite smågrupper med nior som var nyfikna. Första gruppen var det enbart killar i. Ayda och jag blev lite oroliga. Men sen kom det tjejer också. Senare kom också Malin och Ylva och gjorde badbomber. nice. Och jag gick in i biologisalen och gjorde mitte eget reningsverk med Maria. Vi lyckades bra. Inga kom och tittade på oss dock. När vi var klara med det så stacka alla så jag och Åsa och Erik fick plocka undan allt, Maria hjälpte också till.
   Sen åkte Mia och jag hem till mitt stökiga hur och åt tortellini med ost. Stackars Mia måste tycka att jag är jättetråkig. jag somnade. ojojoj. men sen åkte vi iaf tillbaka till skolan och sjöng. det gick bra trots att vi blev överröstade av några som spelade nere trapphallen med überbra ackustik. men men. efter musiken gick vi ner till malin i glas entrén och pratade med föräldrar och ungdomar och försökte få dem att välja biotek på katte. Tror det gick rätt bra faktiskt.
Juste! När mia och jag kom uppför trappan kom det ut en kille från NV3 och sa "Välkomna till katte!" Vi svarade "Tack, vi går här" "Aha, men ni kan få en godis iallafall!" "Okej" han plockade upp en skumsvamp som de fryst med hjälp av flytande kväve. den var kall. och hård. Mia blev förskräckt att den var så stor, de hade nämligen haft "svampkross" tidigare på dagen så när hon fick sin svamp i handen så sjkutsade hon upp den i luften så att den sen ramlade på marken och gick i tusen smådelar. Den var rätt frusen med andra ord. Därinne gjorde de sedan glass av grädde och choklad och socker och ägg. I brist på skedar åt vi med hjälp av frigolitbitar. kreativitet från min sida. det var rätt gott faktiskt. åkte hem sen vid 20.20 ungefär.

Idag var det mycket lugnare. Asse och jag shoppade mössa, åt lunch, gick upp till biologin, tog ut DNA ur kiwi, gjorde egna badbomber, förklarade elektrofores och lekte halvhäxa helhäxa i brist på annat skojj att göra. jag vann. igen. och igen. Alexander kände sig dissad när han var helhäxa och viktor blev ägd när han förlorade. Sen var den dagen slut.

Hemma har jag ätit macka, grattat Lina, ätit tårta, läst dead poets society, ätit middag, kollat på senaste X-men och pluggat optik. Nu ska jag sova. Godnatt.

ÄNDRING

Enligt vissa människor (Astrid) var det jobbigt att jag hette samma sak på både bilddagbok och blogg, jag råkade tycka att det var praktiskt. men men. nu har jag altså gjort en mindre justering för er stackare som nu ska hålla reda på vilket som är vilket. bloggen är fortfarande menaja. bilddagboken är nu mera menjaja (men jaja). Alltså:

Blogg: menaja.blogg.se
Bilddagbok: menjaja.bilddagboken.se

får hoppas att jag själv kommer ihåg att jag bytt namn. vill ni att jag ska ändra igen eller byta tillbaka så får ni säga till. majority rules.

kvällsnytt

Nu har jag precis kommit hem från kyrkan. Vi började med att sitta ock prata i ledarrummet, sen gick vi ner i källaren och tände på. När prästen kom ner blev han mycket förvånad.. undrar vad han säger.. fast det var ju bara rökelse =P sen lekte vi hel och halvhäxa. jag vann! Alla blev helhäxa men jag blev inte ens halvhäxa. I'm the best. Sara vann på kategoriordleken. Till fikat pratade vi om Disneyfilmer. an hända att vi i framtiden har ett disneymaraton en helg. det skulle va kul! Nu ska jag typ försöka hitta glass i frysen.
och kanske ladda in lite ny musik i mp3:n. tjolahopp!

mmmm...

Jag pustar ut. Biologiprovet är över och jag tror det gick ganska hyffsat, vilket iof är läskigt eftersom det brukar gå dåligt när jag tror det gått bra. men jag svara de på allt och kunde ha skrivit mer på allt om det funnits tid. det enda jag verkligen inte kunde var den sista frågan.. jag har aldrig någonsin hört talas om att man kna använda musslor i reningsverk... har du?? jag bara chansade och skrev nåt, man kan ju inte bara låte det vara, nån poäng kanske jag lyckades skrapa ihop.

Vi hade jättelångt hål efter biologin, som vi ju har varannan vecka. Då passade malin och jag på att göra våra kemi-breddninglabbar. det började bra, trixade till sig i mitten och slutade bra. Vi har två prover som innehåller kloridjoner men sen är vi ställda för vad den positiva jonen är. vi antar att en av dem var natrium men man kan ju inte bara gissa. Den andra skulle kunnavara mangan men det vet vi ju inte heller säkert.. jaja, vi fortsätter nån annan gång. Under hålan passade jag på att prata skolminnen med CV och Viktor också, och så pratade vi lite om kiwiDNA och kollade på mina kindceller. Tittade in en stund till pojkarna i klassen som kollade på HippHipp tror jag det var, kul. Snabb lunch för att hinna till kemin.

Nu är det en hel vecka kvar till nästa prov. det är inte mycket om man jämför med förra året men för att vara nu i höst så är det jätteskönt! jag känner mig inte så stressad faktiskt..

Och så har jag ju varit i USA i en vecka på lovet!!! I like! Me want back! Det var soligt och skönt och supermegaskojjigt! Jag älskar karin! och hennes föräldrar för den delen. och Danne. Danne är karins brorsas barndomskompis som pluggar en bit ifrån Chicago. Han var snäll.
Vi shoppade, gick i nöjesparker, badade, spelade tennis, solade(jag fick faktiskt lite färg också) och myste! Nu sparar jag för att åka tillbaka.
Maggan blev jätteförvånad över hur mycket jag kunde äta, och det ska jag säga, det blev jag också. i USA är portionerna jättestora, och jag åt upp alltihopa! helt sjukt.. jag glömde väga mig innan jag åkte dit men jag skulle helt klart tro att jag gick upp några kilon. inte för att det gjorde nån skada precis..
Det var en dag, jag tror det var onsdagen då killar stötte på karin och mig och flirtade hela tiden! Vi började nästan tro att den var nationella flirt-dagen. Två killar som klippte palmerna på klubben var jätte på. "Oh, sexy girls". vilket vi inte förstod varför eftersom det var tidigt på morgonen, vi var helt osminkade, hade otvättat fett hår med citron i. jajja, man kanske skulle börja med det hemma också? eller inte. men de frågade typ om de fick vara med och spela.. det fick de inte. sen frågade de "Do you like steakes?" eller om det var "Do you like sticks" vifattade inte vad de menade så jag sa "What did you say? I didn't hear you" Men sen sa vi bara nej, för vad det än var de frågade så tänkte vi att det inte var bra.. då kände de sig nobbade och lämnade oss ifred.. men de kollade en heeeel del. och dagen innan blev karin totalflirtad med i kön till radiobilarna. haha, hans blick!

Nu ska jag låta er titta på bilderna och få lite historier utifrån dem också..
http://menaja.bilddagboken.se
skriver mer om jag kommer på nåt kul att veta..

ZZzZZZzZZZzzZZ

Biologin är inte lar men wtf, man kan inte vara bra jämt.
Snaaaark och kurr i magen. pust. men historian blev klar iallafall.
Godnatt gott folk

GAH!!

Jag ska skriva lite om min resa, när jag har tid. Nu måste jag bara få avreagera mig lite..
Vi ska skriva artiklar om medeltiden på historian. jag har varit borta och skulle skicka min artikel till mia lite senare (i söndags) för att hon är redaktör. men jag var skittrött efter resan hem, sov en timme på två dygn, så jag orkade inte skriva klart den och frågade mia om det var okej. jag känner mig skit taskig för det förstör ju för henne om jag ska vara så sen med att lämna in det. men så skulle jag iaf skriva klart den idag. Men mitt när jag hållr på å skriver som kom jag åt strömsladden så datorn måste starta om och köra hela "scanning disc C for errors" grejen. den blev det nåt fel med och har fortfarande inte laddat klart. och om jag inte har tur så måste jag skriva om hälften för att jag inte sparade innan. BLÄÄÄÄÄÄ!!! JÄVLA DATOR! ursäkta spräket men jajg blir så trÖÖÖÖÖTT!!
Yay! nu är den äntöligen klr och den fanns som återskapad. så nu ska jag fortsätta skriva. Ursäkter till maria att jag är sen!
Nooooo!! det är nåt fel på den. säg inte att jag ska behöva skriva om allt! nej nu funkar den igen! yes!
bye
oj jag råkade trycka på nåt så hela texten blev megastor.. heeeh aja. Nu har jag fixat den så det blev lite bättre iaf..


RSS 2.0