Slööööööööött

Idag har jag inte gjort så mycket. Iaf inte till att börja med. på eftermiddagen var jag å shoppade lite i gränby. Jag hittade ett par fina fin-skor i skinn av Vagabond. Jag blir ruskigt lång i dem. Hoppas det finns nån lång kille när man är ute sen då så man slipper känna sig som en jätte. Men de är snygga och praktiska iaf.

Längtar till Nyår. Tomtebloss: be afraid, be very, very afraid.

Hej!

Oj, nu vill jag inte att det förra arga inlägget ska vara det första folk ser när de kommer till min blogg. Nu är det JUL! julen är väl iof typ slut och sen kommer nyår. Men jag har haft det mycket bra. Många fina och roliga klappar och mycket god mat har man fått. Julbord hon min moster på julafton med skinka, köttbullar, tomtegröt, dopp i grytan m.m. på juldagen var alla hemma hos oss istället, då åt vi kalkon, eller varg som vi så skojjigt brukar kalla det.. hehe det var gott gott. jag tycker om att man får en massa god mat på julen.. jag tycker om god mat. Och jag tycker om att man får träffa släktingar också. Min släkt är inte en sån där jobbig släkt som man bara vill komma bort från. Jag älskar dem.
Nu bor mormor och morfar hos oss men jag tror att de åker hem imorrn. :( och imorrn ska jag till tandläkaren också.. hmm. jajja

Jag har länge funderat på vad jag ska göra på nyår, alla mina kompisar skulle göra olika saker emn igår ringde Puk och frågade om jag ville komma på fest hos henne. så det ska jag göra. Det kommer bli mycket roligt! Maria och Rasmus ska också komma, och så ska vi försöka få dit lite mer folk. Hade kanske blivit lite trögt att vara hemma med päronen ytterligare en nyårsafton.

Det har ju snöat lite i jul. det har inte stannat kvar, men jag har knappt varit ute iaf så jag har ju sett när det snöade inifrån, och det är ju iaf nåt :P Tyvärr blir det typ 6 grader varmt vid nyår.. så det blir ju ingen snö då heller.. men men man får göra det bästa av situationen. vi kanske kan krossa lite is och slänga på varandra och låtsas att det snöar.. eller kanske inte..

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA!!

Hög puls

Om jag är irriterad på nån och den säger till mig, som en dålig sak, att jag är så jävla perfekt så blir jag arg. gör inte det! Jag är inte perfekt och jag förstår inte hur folk kan tro att jag är det!! Det finns heeelt säkert människor som hatar mig också!

Jag är inte en argsint och hatisk människa och tycker inte om när folk får mig att bli sån. Jag kanske inte visar när jag är irriterad, men om jag är riktigt arg så blir det mer effekt om jag visar det då.. =P typ.

Och jag hatar ännu mer när folk inte lyssnar på vad man säger när man är irriterad. Och jag hatar att jag påverkas av arga människor. Och att jag inte kan säga till arga människor när de kanske går över gränsen.

Jag tycker om mina vänner. Fasen, jag älskar mina vänner men ibland blir det jobbigt. Men puss på er iaf

SNÖ!

Hah! Jag visste väl att det skulle snöa nångång! idag gjorde det det.. det kanske inte ens försvinner förrän på fredag då det ska bli fyra grader, innan dess ska det vara högst en plusgrad! Hoppas hoppas!

Nu sitter jag här och pluggar pluggar pluggar inför historiaprovet imorrn.. håll tummarna!

Idag hade vi miljörollspel i skolan. Jag var Greenpeace. Det var rätt kul. Hade, som ni vet om ni läst kommentarer eller sett mig i skolan, en snygg orange t-shirt med greenpeacetryck på. det hade mina organisationskompisar också. vi var fett snygga. =P        Astrid var snyggast i IPCC.
När vi skulle köpa tröjorna i måndags och stod i kön för att betala utbrister Viktor helt plötsligt; "Visst fan, jag fyller år idag.. eller? jo det gör jag". Haaaha! det var kul. Vi andra undrade om han var seriös och det var han visst. det var kul.

Och nej, sara, ja ska vara hemma i jul. Sa jag ju idag!

Nej nu måste jag lära mig mer om Ryssland och Ludvig XIV...

*Gäsp*

Det blidde ingen snö =( och på fredag blir det plusgrader igen =( =( Fan!

Nu är jag klar med allt Greenpeacefixande till imorrn (idag) så nu ska jag sova. Min T-shirt blev ursnygg! =P

Hoppas det funkar att lägga upp det här nu. Jag vet inte hur många gånger jag å¨senare tid skrivit låååånga inlägg som bara försvinner för att det blir nåt fel på sidan.

Saknar min Totte!

Wippiewoo!

Det ska snöa imorrnkväll! Hoppas det blir så!

Jag har lyckats städa mitt rum.

Jag har pluggat alldeles för lite.

Var på tomteroQen igårkväll.

OM EN VECKA ÄR DET JUL!!!!

Ha en trevlig tredje advent!

Uups.. hehe

Malin lärde oss judo på gympan idag. Jag akn ju lugnt säga attd et inte var nåt för mig, förutom att jag var, jag ska inte säga bra för det var inte som att hon kämpade emot, men jag lyckades göra ett hyffsat kast. Jag trodde det skulle vara tungt och svårt att göra kastet, men Ayda var så lätt och mina ben är långa så jag fick liksom upp henne på höften och runt mig och ner på mattan. Problemet var bara att det blev ett långt fall för henne och hon fick liksom inte till något frånslag när hon landade så hon slog typ i huvudet och ryggen och så blev hon nog lite chockad också. Så sen låg hon där och jag fick panik för att jag var rädd att jag haft sönder vår kära Ayda. Hon klarade sig dock. Det var skönt. Men jag blev aldrig kastad..
   Sofie var förövrigt en hejjare på kampsport. Det tog inte många sekunder innan hon fått ner alla på mattan. Hon var fasligt stark.
   Stort tack till malin som höll en rolig lektion!

Nu måste jag städa på mitt rum!

NU! äntligen..

Tänkte skriva igår. Tänkte skriva i förrgår. Men det har inte gått för blogg.se har varit kört.
Igår var det Lucia. Det gick bra. Vi sjöng för resten av skolan, några från extramusiken åk 2 och 3. Jag hade inte varit på nån repetition, har velat gå flera gånger men inte kunnat. och sista repet var i tisdags, det hade jag planerat att går på, men vad jag inte tänkte på var att jag hade Kemikursprov då. Så jag visste inte tt vi skulle komma tidigare än halv nio för att öva och hinna byta om, kunde jag väl ha tänkt på själv men det gjorde jag inte. Så jag kommer dit, halv, och får slänga på mig alla band och allt för att hinna. Och jag hade ingen aning om vad vi skulle sjunga eller hur.. men det gick bra iaf.

Idag gick handtaget till mitt skåp sönder i skolan, så skåpet är tomt nu. Jag snor texten från bilden från bilddagboken:
Vi hade biologi. efter lektionen kommer jag ner och ser en folkmassa vid mitt skåp. Skåpet är öppet. Jag tänker "Vem har öppnat mitt skåp?!?!" sen tänker jag "Varför har nån öppnat mitt skåp?" trodde först att det var Astrid eller nån som har min extranyckel. Men sen visade de mig hur de fått upp skåpet. Handtaget var avbrutet, medans låset fortfarande satt kvar.. suck. Jag antog att det var Kimmo som var ansvarig för senast igår såg jag honom böja in handtaget och han erkände att det var han som var den irriterande person som gjort det förut, och ajg sa åt honom att sluta göra så för att det skulle gå sönder snart! Men det visade sig i vilket fall att det var Rostam som var boven i dramat. Men nu så har jag iaf lagt in ALLA mina saker i Pukpiks skåp, så det är fullt. och jag tog hem en massa(!) papper så min väska var tung. men skåpet ska lagas, nån gång, och tills dess får jag trängas med Puk. Oj det blev en lång historia, får se om nån orkar läsa hela. hehe (ps. jag är inte arg på rostam, tyckte faktiskt det var rätt så underhållande, men jag hoppas nu att killarna kan låta bli att leka med mitt skåp.. :P)

Jag somnade på soffan när jag kom hem. Sen har jag sovit sen dess med avbrott då jag hälsade på Tove som kom för att hämta en hamsterbur, och när vi skulle äta. Och så nu när jag har borstat tänderna och suttit lite vid datorn. Men nu ska jag sova.

Hoppas man inte behöver skor till judo, för jag funderar på att strunta ta med skor till gympan imorrn..

God natt!

Snart är det dags!

Åttonde kransen är bunden. Särken är strykt och vikt. ljusen är packade och bandet är rullat. Vattnet är ifyllt och rösten förhoppningsvis i form. Snart ska hela domkyrkan fyllas av min ensamma klang efter någon timmes skönsång från oss alla.

För de som kommer: Enjoy!
För de som stannar hemma: Håll tummarna för mig och alla de andra såklart!

23.11
Konserten gick bra och jag lyckades sjunga utan stora problem. Visst, det kunde varit starkare och visst, det kunde låtit bättre på de högsta tonerna men som helhet gick det bra och det var ingen som klagade. =P Det var roligt, solot är något som jag i alla år tänkt på att det är nån som sjunger och alltid har jag tänkt att det skulle vara kul att sjunga solot men att jga skulle vara för nervös för att kunna göra det. Det var jag inte, jag var bara jättelite nervös! Så skönt att jag lyckades utan att haka upp mig eller behöva svälja mitt i en mening. Jag har på nåt sätt vunnit över mig själv när jag faktiskt klarade det. Jag är nöjd. Nej! Jag är jättenöjd!
Förövrigt så gick resten av konserten också bra förutom själva tågandet.. men men. Det var en bra kväll. och jag fick marsipantomtar av mamma och pappa efter konserten istf blommor. det var bra.
Nu ska ajg sova gott ikväll och inte tänka för mycket på kemin. Hoppas att den också går bra!

Kram och Luciahälsningar i förskott!

All eyes on me.

Idag hade vi luciarep efter lunch. Eftersom att vår lunch ligger jäkligt sent på torsdagar så smet vi, som är med i extramusiken, från historialektionen, en halvtimme i förväg. Ossian var avundsjuk "Jag vill också gå nu..."
Sen fick jag vänta ända från 13.15 till 15.30 för att sjunga mitt solo. Smått otålig var jag. Man tror att man ska känna sig speciell på nåt sätt när alla applåderar när man ska sjunga, men det kändes mer som om jag var någon annan. Och jag var tvungen att flytta fram och stlla mig mitt bland åttorna, det är inget fel på dem, men jag känner inte någon åtta. Dessutom är jag längre och kommer sticka upp som ett träd på en äng. Men det gick iaf hyffsat bra att sjunga. Jag fick sjunga det två gånger, den första gången sjöng jag för kraftlöst och glömde bort texen i mitten.. heeeeh.. men men sånt händer.. andra gången kom jag ihåg texten men rösten sprack på de högsta tonerna, det får jag hoppas att den inte gör på lördag.. kanske går till kyrkan och övar imorrn.
De som vill komma och lyssna på mig och mina vänner när vi sjunger får komma till
Uppsala domkyrka på lördag! Biljetter kan köpas på Rocks eller på plats på lördag. konserten startar kl. 19.30.

Nu är det kemiplugg som gäller! ha det gött!

Sent..

Det är nu mycket sent.. eller tidigt, beroende på hur man vill se det, men jag tänkte iaf ta dagen i korta drag:

* Latinprov; Jag kunde faktiskt grammatiken, men sen kom en 12 poängsfråga där man skulle beskriva hur skolan fungerade i antika rom. "Okeeeeeej..." tänkte jag då och skyllde på hjärnsläpp :P

* Jag ska sjunga solo på Luciakonserten i domkyrkan på lördag! Möe kul men fett nervigt. Gunnel: "Madde, solo. Men det visste du va? David har försökt att ringa och anders skulle säga det" Jag: "Eeeh, nej, det visste jag inte... Okej.. Aah!"

*Skulle plugga biologi när jag kom hem. Somnade. Vaknade kvart i nio och började då.

* Kom på kl elva att man kanske skulle ta och äta nån middag. Det blev Kyckling och ris. mums.

* Nu ska jag sova.. GOD NATT!

lucköppning

Ännu en dag i skolan. fast det var en lite annorlunda sådan, hade bara en och en halv "riktig" lektion. sen hade jag musik också som väl kanske också är en riktig lektion men inte riktigt.. men iaf. vi hade adventssjungningar hela dan. först reade vi så jag missade gympan som miia höll i, det var synd, hade velat vara med och spela fotboll. sen skulle vi sjunga för treor grundskola och SP2, det gick bra men treorna hade lite sura toner i Ding dong. men iaf. Rolf Åke som är fysiklärare tror jag, sjöng solot i Adams julsång, kanske mera känd som O helga natt. Han var duktig. Och så fick vi veta mer vad Advent betyder av min Latinlärare Monika. det kommer av verbet advenire(ad-venire; ad=till venire=komma/anlända) som i böjda formen advenit betyder han kommer. oj det var bra träning för precis det ska jag ha prov på måndag morgon(när resten av klassen har sovmorgon). Det var ett långt tal, som väl visserligen var intressant, men det hade varit intressantare om man hade fått sitta när hon pratade, men det gick ju inte för vi var uppe på scenen hela tiden, och så hade det varit mindre jobbigt om man sluppit höra det långa talet två gånger. men men, man överlever. inte så svårt.
Det är en sak som är rätt så konstig egentligen.. typ alla bästa lärarna går i pension i år. det suger. Ove, Monika, Per Anestål som jag ju visserligen inte haft som lärare men han är skön, Rolf-Åke vet jag iof inte heller om han är bra men han verkar trevlig.. typ. men iaf. jag tycker inte om att braiga lärare tar pension. Tur att vi iallafall har Barbro kvar! Resten är unga så dem är det ingen fara med. kanske inte stina.. jag vet inte hur gammal hon är.. det är svårt att avgöra faktiskt.. men iaf.
När sjungningen var slut gick jag till biologin den sista kvarten av den lektionen som var den sista lektionen innan provet nästa vecka.. (aaah!) därefter gick klassen och lyssnade på oss när vi sjöng igen.
Sen var det en halv mattelektion och sen helg. Då hakade jag på klungan som skulle till Max, hehe. puk var med först, sen gick hon. buspojkarna kastade papper över allt och var busiga som bara killarna i vår klass kan vara. Stackars Ika(eller vad han hette), ska han behöva börja i denna klass.. jaja, jag tycker om den ändå.

Åkte hem. kollade på Idolfinal. rätt man vann men det var ju inte samma klass som tidigare år.

Sen kollade vi på en konstig film. Det var en enda lång framkörningssträcka tills det kom en oväntad tvist och man undrade.. "öööh.. hände verkligen vad jag tror hände?" det var inte tippat för den typen av film. skumt! Ameican dreamz hette filmen så om ni vill se nåt annorlunda så kan ni se den. jag kan inte säga att den var bra memn den ar en bra tidsfördrivare. inte för att jag har så mycekt tid att fördriva men man måste ju få kolla på film nångång ibland iaf.

nu sak jag typ.. göra nåt annat. bye!

RSS 2.0