Känns som söndag

Det är en väldigt irriterande känsla när det känns som att det är söndag och skola imorrn fast det egentligen bara är lördag och man måste vara hemma en dag till. Det är helt fel. Om jag ska kolla på TV kollar jag hela tiden vad klockan är för att "jag borde gå och lägga mig" men det borde jag inte för det är bara lördag. Så går det när man har två studiedagar så det blir extralång helg. Och jag ade tänkt vara duktig och göra klart min biologirapport från eda nu i helgen men jag har inte tagit reda på allt jag borde så det går inte, vilket resulterar i att jag inte har någonting att göra imorrn. Men men. Och jag kan inte städa heller för jag städade hela huset i torsdags.. får väl rensa ut klädereller nåt, och sitta vid msn.. heh.
   I torsdags, första dagen på "lovet" städade jag, som sagt, hela huset för att kompisar skulle komma på kvällen och kolla på film. jag gjorde mycket fint om jag får säga det själv. Sen stack jag till stan och träffade på Miia och Puk direkt så vi gick till 22ans busshållplats för att vänta på Henke som också skulle med och äta. Medans vi väntade upptäkt v att David var på stora torget så vi gick dit och tänkte hälsa, de spelade in film så det blev inte så scosialt precis. men men. När vi stod på stora torget gick Henke förbi oss så vi fick ropa på honom. Sen gick vi till Amazing Thai dit Astrid kom också och åt en möe god middag. Puk fick prata med personalen på Thailändska och vi andra fattade inte ett smack. Men gott var det! och dyrt, ajaj. Efter maten åkte vi alla hem till mig och kollade på Zoolander och Mean Girls, två av de roligaste filmer som gjorts. "And then it came, the worst thing an adult can say: YOUR PARENTS HAVE BEEN EATEN BY CANNIBALS!" Fast det var extramaterial.. när Astrid efter filmerna skulle förklara en svensk reklam för bredband för Puk var hon lite tankspridd.. det var reklamen men killen som söker lägenhet: "Madde tjugotre, strandvägen. Hallå, Madde! jag sa centraalt" fast översättningen till engelska gick inte helt bra. Astrid: "Madde tjutre, oj, shutree..." sen kom hon inte mycket längre för att vi andra började asgarva.. Okej, det är inte lika roligt när man inte hör det, Men det lät roligt.. Oj så roligt! Sen åkte alla hem och kvar var jag och sara.

Igår, fredag, vaknade jag först halv ett. Fem minuter efter mitt vaknande ringde David. trevligt trevligt. Sen ringde sara och frågade om hon fick komma för Funny hade spytt. Sara är nog den mest spyrädda person jag vet. Så hon kom, men jag skulle äta och duscha för att sen åka till stan så sara satt bara vid datorn medans jag gjorde mig i ordning. sen gick hon hem, och jag åkte. På stan träffade jag David och en hel massa andra människor, bl.a. mamma. heeeh..
På kvällen gick sara och jag till café gamla posten där vi titade på band som alla innehöll människor jag känner, Erika, Henke, Jakob, Ossian.. Fast jag hörde bara lite av bandet där ossian var med för jag viste inte att han var det, om jag vetat hade jag gått dit tidigare. Men Trepicore (erikas band, som hade sin allra första spelning) och Wasted ego var båda bra. Jag är så stolt över min lilla erika! Och konrad är ju för skön. Markus som också var på gamla posten kom fram och sa att han sett mig på stan fyra gånger, på olika ställen, stalker.. närå. men som sagt, det var läskigt många som dåg mig på stan den dan.

Och så idag. Jag har suttit med min biologirapport hela dagen, men bara lyckats få ihop  två och en halv sida.. känns ju inte så bra. men men om jag samlar lite info på mån och tis efter skolan kan det nog gå.. den ska ju inte in förrän på tors. Håll tummarna för mig.

Hör av er om det är nån som vill göra nåt imorrn, söndag...

Sthlm och idag

Igår var vi på utflykt till stockholm igen. denna gång skulle vi hälsa på tekniska muséet och kolla på projektarbeten av människor mellan 15 och 20 år från hela världen. Men när vi först kom till stockholm skulle vi äta lunch.. Vi gick till kungshallen, köpte mat, tryckte i oss så mycket som det gick men jag hann inte äta klart.. vet inte ens om det blev hälften. Jag kanske borde lära mig att äta snabbare, men man Ska inte stressa när man äter, det är inte bra. jaja..
sen tog vi iaf bussen (69 om någon ville veta) mot muséet. Vi skulle gå av vid museivägen. När vi åkt förbi bron som man åker över till djurgården (tror jag det är) började david tycka att vi skulle gå av snart om vi inte redan åkt förbi museivägen, så vi fick Joel att fråga chauffören om vi åkt förbi redan, det sa chauffören att vi hade gjort så vi plingade och gick av för att fint gå tillbaka.. men en stund efter att vi gått av bussen insåg vi att vi bara hade åkt halvvägs, så gå fick vi göra, bara inte tillbaka...
Väl framme hade vi fått i oss lite luft och motion och var redo att börja titta på projekt. Vi fick en halvtimme att gå runt till de olika båsen och ställa frågor till ungdomarna som arbetat. Vissa saker var intressanta, andra mindre intressanta om inte oförståeliga. Det var två människor som jag faktiskt förstod vad de pratade om, en som framställt en ny leksak av skummgummi tyg och kardborreband (Bf...) den andra hade hittat en bakterie som framställde antibiotika fast den inte skulle det, jag fatte faktiskt vad han snackade om när han beskrev allt med ord som sekvensering, nukleotider m.m. (det tackar vi Mats och Erik för).
Sen fick vi göra badbomer och slime. Mitt slime har inte blivit stabilt än men det kommer väl om det får torka lite. Och vi fick testa att ligga på en spikmatta och spela "mind-ball". Råkul! jag vann över Maria, men det var en jämn match, vi kunde slappna av mycket bra båda två. Människorna om kring började undra om vi var hjärndöda eller hade somnat, det hade vi inte.. jag kollade på en fast punkt på min klocka, och det funkade tydligen. Vi fick även Anestål och Schröder att tävla mot varann, Anestål vann han hade nerver av stål, haha =P
När vi var klara med föreningen unga forskare gick vi ner till teknikrummen, där kunde man leka med robotar och testa en massa tomtitsliknande grejor, alla tyckte det var tråkiga och gamla grejer men jag har inte testat dem sen jag var sex så det var roligt!
När vi lämnat Tekniska muséet gick vi samma väg tillbaka som vi gjorde när vi gick dit, fast vi svängde av där vi gick av bussen tidigare och kom efter en backe fram till SVT. Där fick vi vänta ett tag men fick sen en rundtur av en pensionär som jobbat där i en massa år. Det var kul! vi fick se nyhetsstudiorna och bolibompascenen där vi även träffade en av barnprogrammledarna, colleen eller vad hon nu hetter, jag är inte så insatt.. Och vi såg parlamentetrekvisitan och hörde applåder från inspelningen av Time-Out. Vi såg bollibompadraken och rekvisita till årets julkalender.
Vi åkte tunnelana till stationen och buss därifrån. Bussresan var myyys.

Senare ska jag berätta om idag och om i lördas hos Astrid men nu är sara här..

3 dagar senare
Jag struntar i att berätta om "idag" som var för tre dagar sen för jag kommer inte längre ihåg vad som hände då.. Förutom att jag var hos tandläkaren och PCRade mitt DNA på biologin.

jobb

Nu måste jag sätta igång och plugga latin fast jag precis har kommit hem från jobbet. Det är ganska jobbigt och mycket enformigt att städa hotellrum i fem timmar.. men man får ju pengar för det så helt fel är det ju inte. Och jag slapp bädda och dammsuga! wiiho! och så var det kyckling till lunch och te efteråt. Och så var det ju såklart megatrevligt att träffa karin! som alltid.
Nä, latinböckerna väntar. och märk: jag ska inte äta!

Historiahysteri

Jag måste bara få skriva av mig lite angående historiaprovet.
1. Man går inte igenom de viktiga frågorna hur kristendomen sprids och Pax Romana dagen före provet.
2. Man ger eleverna Rätt instuderingsfrågor, gjärna de som hör till boken.
3. Man har inte 11 fråor på ett prov som bara varar i en timme.
4. Om man nu ska ha 11 frågor på en timme så ska alla frågor inte vara uppsatsfrågor för man har inte tid att skriva så man tjänar fem poäng på alla.
5. (det här är bara rent allmänt) Man borde inte få vara tillåten att ha prov lektionen precis innan lunch. (Tack för Bixitsaken, Sara!)
Skulle vrålplugga igår så Maria och jag satte oss i övre cafeterian. Men vi kunde inte koncentrera oss, vi var hungriga (m.m.). Så vi gick till automaten för att köpa macka, jag lade i en tia. Det stog "betalat: 5.50", men jag tänkte att det väl förmodligen var fel på skylten så jag tryckte A2 för min macka. NÄJ NÄJ NÄJ skrek maskinen då; mackan kostar 6 kr. Jahapp tänkte vi då, den funkar väl inte då. Jag tryckte på returknappen för att få ut pengarna igen, men ingenting hände. Maskinfan tog min tia! Smarta Miia testade också för att se om det funkade bättre för henne. Det gjorde det inte. Maskinen svalde 20 spänn. mia trixade lite och fick ut en krona i retur. dålig deal tycker jag. (Enarmad)bandit: "vinn 5% av insatserna om du har tur". Det blev inga mackor för oss, inga pengar heller för den delen. Vaktis tyckte vi skulle prata med elevrådet, jag ringde sanna(som är med i elevrådet) som tyckte vi skulle prata med vaktis som tyckte att vi skulle prata med elevrådet.... osv.
Sen kom David, som också var hungrig (jag hämtade KitKat och krossad hårdmacka i skåpet senare som fick bli allmän proviant) Koncentrationen blev inte bättre för att han kom precis. David och hans kemikompis "kemilars/ismannen" lekte med kolsyreis som kemilars hade med sig. Jag tror vi satt där i närmare tre timmar, åtminstone två, och jag lärde mig Lite. heh, lite på två timmar.. inte bra.
När klockan var kvart över sju tänkte jag att det var bäst att dra sig mot bussen eftersom jag sagt att jag skulle vara hemma 19.30 och det tar drygt en halvtimme att komma hem. Jag missade doch bussen inne i stan så jag fick vänta i 20 min på nästa buss men då hann jag läsa lite Romarriket så det var bara bra. Mamma var på bussen och vi pratade på vägen hem, det var mysigt. Sen blev det plugg resten av kvällen.

Jag hoppas på det bästa men det blir nog inte full pott denna gång.

Annars så har det varit en lugn dag. sovmogon, fysik (*snark*) historiaprov, långlunch och Latin. ocm jag inte hade latin skulle jag sluta kvart i ett, nu slutar jag halv fyra.. jaja, det är ju frivilligt. Har suttit här och försökt lära mig spela på stålsträngad gitarr, det är mycket svårare än nylon men det blev bättre mot slutet. Nu har jag nästan ont i fingrarna. Spelade även lite Ucke. Tänkte spela piano, men Nej, det är inte stämmt. Har tagit ut texten på Beatleslåten Goodnight, den är fin.

Jusste! Min mobil kom idag!! yaaay! den är rosa och har en blomma på sig  =) hihi

Nu tror jag att jag ska gå å skriva lite riktig dagbok av papper, det var länge länge sen. Har många nyheter att meddela min kära bok (som fortfarande inte är utskriven,fick den när jag var typ 10).


Färdig!

Både svenskan och engelskan är klara nu! wohooo! Jag kan äntligen börja koncentrera mig på historian. Det var många om och men och en hel del motgångar men till slut (nu) så har jag blivit klar. Jag kan faktiskt säga att det blev bättre än vad jag hade trott, inte världsklass men det duger nog. Soooova nu.

Men först måste jag berätta lite om dagen, som egentligen var igår för att det är så sent nu.. Vi hade kemi- och fysiklab. båda var roliga men malin och jag var så snabba så vi fick gå från kemin en halvtimme innan lektionen var över. 45 min senare, när vi fysiklabbade så såg jag att mina fingrar på högerhanden var alldeles missfärgade. grönbruna fläckar som såg infekterade ut typ, och de gick inte bort varken när jag tvättade eller skrapade! det var inga sår men det såg läskigt ut. jag blev lite orolig faktiskt och trodde att jag blivit förgiftad av något på kemin. Men vi kom senare fram till att jag fått AgNO3 (Silvernitrat) på mig när jag hällt upp i flaskor. Så jag hade silverfingrar. eller har. fast nu är fläckarna mörklila. får se vad det blir för färg imorrn (idag)..

Min nya teori: Universum är bara damm på någons svarta iPod.

Sov gott alla människor!

Jag! Men aja!

"Ibland kan det vara bra att vara trög, 200 kr bättre än att vara otrög för att vara exakt"
Den meningen har jag haft som kommentar på msn ett tag. Det handlar om att jag skulle köpa ny mobil i våras, då kostade den 1719 kr. men jag har inte fått ändan ur så sist jag kollade kostade den 1519 kr, 200 kr billigare! klockrent, men jag köpte den inte då heller. Så nu en vecka senare skulle jag äntligen köpa min mobil, då har priset sänkts med ytterligare 100 kr!! så det är 300 kr billigare att vara trög! Så bra att vara jag ibland =P

Nu ska jag sova. godnatt gott folk!


Jag blir mörkrädd..

Hur kan sverigedemokraterna få så mycket röster i skolvalet?! jag blir rädd! De är rasister som inte tycker att alla människor ska ha samma rättigheter, helt sjukt! Det är säkert en massa små sjuor som röstat på sverigedemokraterna för att de inte har någon aning om vad det står för. Jag hoppas bara att dessa människor hinner ändra sig innan de får rösta på riktigt, för om de fortsätter såhär så finns det en chans att SD kommer in i riksdagen, och det vill vi INTE! Varför inte rösta på Astrid ist? Hur kunde Astrid få färre röster. Det måste vara den sent startade valkampanjen..

Jag har varit duktig idag också. Blev väckt av ett "gomorron sms" kl 8 men somnade om och vaknade igen när telefonen ringde. Det var karin, hon hade tråkigt. Vi pratade i en timme nästan, sen gick jag upp och åt frukost och duschade. Skönt att duscha när man är sjuk! Sen har jag suttit med engelskan hela dagen. Jag började skriva och när jag hade gjort ungefär hälften så kom det upp en ruta där det stod att "om du trycker på den här knappen så kan du fortsätta arbeta som vanligt mne om du trycker på den här knappen så går osparad information förlorad". Jag hade inte sparat så jag tryckte (såklart) på den första knappen. Men den funkade inte! så jag tryckte på den andra knappen och då funkade ingenting förutom att det kom en blå skärm där det stod "press any key". Jag var tvungen att starta om datorn och arbetet var förlorat. Jag fick ryck! och panik. Men när jag väl sansat mig och skulle börja om så kom det upp en ruta med min kära engelska "återskapad". Pjuh! Jag slapp börja om. Men nu har jag lärt mig min läxa! Man ska spara hela tiden! Man vet aldrig vad datorn får för sig..
Nu är jag klar med engelskan iaf. Så nu är det bara svenska och historia kvar. Jag läser lite historia innan jag lägger mig men svenskan får vänta till imorrn.. då blir det stress men jag orkar inte nu..

Tack och hej! Rösta på astrid om fyra år!

Host, snörvel, nys. Men aja!

Nu har jag faktiskt kommit igång och faktiskt städat på riktigt! jag har hittils dammsugit allt det synliga golvet och håller just nu på att dra ut alla saker från under sängen och dammsuga där. vad fint det ska bli! intressant va?...

Jag måste promota Astrid lite. Hon ställer upp i valet och ska bli en snäll härskare när hon vinner. Jag ska få en regnbåge över mitt hus och så ska jag få bli hennes högra hand och ta hand om körsbärsdalen. Hon är generös om man röstar på henne! Fråga bara daniel, han fick en regnbåge han också och så blev han rådgivare.. Läs mer på http://mellanslag.blogg.se 

Nu ska jag dammsuga under sängen.

*Host*

23.26
Jag har kommit på en sak. Varje gång jag är sjuk, åtminstone förkyld, så städar jag. Och jag gör det mycket bättre när jag är sjuk än när jag är frisk. Undrar hur det kommer sig. Jag kanske känner mig skyldig om jag bara ligger i soffan hela dan. jaja, det var på tiden att jag blev sjuk i alla fall, som mitt rum såg ut förut. Men nu är det fint. Men jag har fortfarande kvar ryggsäcken från eda som jag måste packa upp, men det går väl i ett hu när jag väl sätter igång.

Det var nåt mer jag skulle skriva men jag kommer inte ihåg vad det var just nu.. återkommer om jag kommer på det.


Trött och sjuk, men glad ändå!

Kan inte fatta hur duktig jag var som klarade en hel dag i skolan fast jag hade tänkt stanna hemma egentligen. Jag ville ju inte missa skolvalet och titta på alla idrottande kamrater medans man själv bara sitter =P. Och det hade ju inte varit braom jag missat Miias fiina kommentar när hon shoppade efter 18årspresent till en kompis; hon letade efter stora muggar bl.a.: Det är något med stora saker som jag tycker om! ... haha.. tolka det hur ni vill men jag tyckte det va kul. kanske det var sjuk-yra som satte in och gav mig låg humor eller så var jag bara på gladhumör.

Nu är jag hungrig och trött så jag ska nog slagga lite framför teven. Hmm känns som att jag avslutat alla de senaste inläggen med att jag ska äta. Aja. bye

Eda!

Har nu sovit hela eftermiddagen, från halv tolv till halv sju. så det blir väl inget sova inatt. jag mådde illa när jag vaknade imorse. Troligen för att jag svalde vatten från sjön när jag blev i-kastad med kläderna på igår i Eda. Jäkla david! men men det var kul ändå =P Mysig kväll med brasa och korvgrillning, bad var det också (i underkläderna) och båtutflykt under månen. När vi satt ute i båten hörde vi folk inifrån land. Det var jag Asse och pukpik i båten och de som pratade inne i land sa att de aldrig kommer ihåg vad pukpik heter utan kallar henne för pling, de viste nog inte att vi hörde. Mycket hände på den där i Eda, men det ska vi inte gå in på nu..
Vi tog en massa prover och fotade vass och trollsländor. Ingen av oss har alla antekningar så vi får väl sammanstråla nån dag för att sammanställa. heh, samman samman.. jaja. Och vi hittade en massa saker när vi var ute (vi var i fjällnora), en spade, en sil, en maskrosrensare och en fiskegren (en gren med fiskelina på) som vi fick upp en abborre med. Jag hade aldrig trott att den faktiskt skulle funka. Och Puk var vettskrämd för hon är rädd för fiskar, hon blundade så hårt hon kunde, höll för ansiktet och skrek. Men vi släppte tillbaka fisken i vattnet.
Jag åt inte mycket till frukost men jag tänkte få i mig lite gröt och drickyoghurt, men det blev bara två glas vatten och ett mariekex, gröten var jag inte sugen på och yoghurten var stulen. Någon i klassen är en yoghurt tjyv.

Nu ska vi se om jag kan få i mig nån mat.

Städdag. igen.

Kulturnatten igår var jätterolig! vi var ett gäng på sex pers som gick omkring och kulturade oss. bl.a. lyssnade på körer i domkyrkan och promenerade till slottet där vi fotograferade framför fontänen. Det var Jag, Asse, Puk, Jian, Miia och Rasmus. Jag undrar vad Jian och Pukpik tror om oss svenskar när vi börjar galloppera runt bord och lyktstolpar i takt med  "små grodorna". Vi träffade också en massa folk på stan. Vissa trevliga andra mycket skumma.. En lite överglad(om ni förstår vad jag menar) tjej hoppade på maria (de kände tydligen varandra) och svängde sin tunga väska rakt i magen på mig. Sen hoppade hon på oss andra också, nästan lite läskigt faktiskt, hon va hyper.

Idag har jag städat. och städat. och så har jag städat också. Nu ska jag städa. Hej då.

(har liiiite bilder från kulturnatten på menaja.bilddagboken.se)

Dålig koll, dålig planering eller bara dumheter?

Ikväll är det kulturnatten. En kväll då man ska vara på stan och kolla kulturiga saker som konserter och eldslukare. Man kan också köpa självlysande tuggummi m.m. Men i år har min släkt födelsedagsmiddag för farmor precis så att man inte hinner göra en massa saker. Jag bara hooooppas att jag ska hinna fika hos ayda på ofvandals. Och släkt från andra ställen i landet har gjort sig besväret att resa hit bara för denna middag, så jag kan ju inte bara dissa dem. jag får väl äta fort som f** och åka till stan utan efterrätt i mig. hubba. (Ayda, om du läser detta så kan du ju alltid hälsa på i er lokal innan du sticker till jobbet, jag är där fr.o.m 17.00 =P)

Nu måste jag fortsätta städa för faster-min ska sova hos oss.
   Som David påpekade:

"It is a cold day in hell when I clean my room just cuz some family is arriving"

Men jag svarade:

"It's a very hot day in hell when I Don't clean my room just cause some family is arriving"


The eye of the monkey

Hade två biologilektioner idag. Den sista, som var breddning, var rätt skojj. Vi lekte CSI, och vi löste fallet! OJ, vad duktiga vi är astrid! vi lyckades till och med utan PCR-maskin =P
Jag hade även en "aha-upplevelse". Det är alltid trevligt med sånna. Jag ska inte tråka ut er med varför jag aha-ade, ni får helt enkelt tro på att jag blev smartare i det ögonblicket.

GRATTIS KARIN!!!

Det blev inget långt inlägg idag, men det har varit en ganska ospeciell dag så det är inte så konstigt. Jag avslutear med att påpeka att jag inte tycker om pinsamma situationer, eller ens tanken på att de kan komma. Hej svej!

Steve Irwin R.I.P.

Idag fick vi besök av Thomas Bodström på skolan. Han pratade om socialdemokraterna. Han pratade bra och var duktig på att svara på frågor. Om det blir sossarna som vinner i år igen, kan inte han få bli statsminister istf persson då? han pratar bättre och är grymt mycket snyggare (nej, jag tänder inte på fyrtioåriga politiker!). Det var nästan så att man blev sosse. Men jag får ju då inte rösta eftersom det är några månader kvar till jag är 18. Men det är nog lika bra det.

En tråkig nyhet som man fick reda på idag var att krokodiljägaren Steve Irwin blivit mördad av en stingrocka. Den högg honom mitt i bröstet med sin giftiga tagg. Det var en dum stingrocka det! Och han som har familj och allt. Vila i frid stevie!

RSS 2.0