Flickan som inte behövde plugga

Nu är sista proven avklarade! Biologi och Historia var det idag. Om det inte vore så att vi inte hade några fler prov och jag inte hade bestämt mig för att vara glad skulle jag definitivt berätta om mitt otroliga klantfel på biologiprovet, men nu ska jag som sagt inte göra det.

Det skulle blivit Ulva idag ochjag hade äntligen bestämt mig för att åka dit trots att det tråkigt väder, men alla andra som skulle med ångrade sig så det skulle bli bara jag och CV om vi hade åkt.. CV och jag ensamma i ett litet tält i regnet.. hmm. Lite konstigt kanske.

Juste. När Barbro ville att vi skulle lämna in våra historiaböcker så frågade astrid och jag om vi fick behålla dem ett tag för att läsa i nu när vi inte har nåt annat att göra, vi har ju ingen mer historia sen så man får ju passa på. Hon trodde typ att vi skämtade. "Det här har jag aldrig varit med om förut". Hon blev helt ställd. haha! Men jag vill faktiskt läsa historien, det var inget knep på nåt sätt.

nu ska jag försöka hitta på nåt att göra.. förmodligen blir det fxa med bilder eller man kanske skulle läsa lite historia? Aja. Ha det så braaa

Händelserik vecka

Den senaste veckan har jag gjort massa spännande och roliga saker. Förra onsdagen så jag ju kungafamiljen och japanske kejsaren med fru. Sen i helgen har jag suttit och sytt och pluggat om vartannat.. vilket kanske inte är så upphetsande men iaf. Jag gick och lade mig kl 3 på lördagen, då var jag klar med min 1700-tals klänning. Mamma lade sig kl fyra då hon var klar med pappas 1700-tals byxor och grannen som också syr 1700-talskläder lade sig fem. Sen skulle vi upp på morgonen för att åka på högmässa i domkyrkan i 1700-talsstil, men det hann vi inte med, vi var för tröga på att klä på oss. Pappas kommentar var ju bäst! När man är medeltisklädd har man sina pengar och grejer i pengapungar som de kallas, det är små sydda påsar av skinn. Dessa påsar kan även användas för pengaförvaring när man har 1700-talskläder. Byxorna på 1700 talet har stora hål på sidorna som man ska knäppa igen, men om man inte knäpper knapparna så blior det som fickor rakt in i byxorna. Pappa kom då på den briljanta idén "Jag kan få ut pungen genom fickan!". Gissa om mamma och jag skrattade. Men iaf.
Sen kom vi till stan och skulle gå till kyrkan ändå för att se om det fanns några likasinnade som kom ut därifrån. Men jag kunde inte gå för mina strumpbyxor, som det förövrigt var massa hål i vilket mamma inte tyckte gjorde nåt för det var "tidstroget", liksom hakade fast i kjolen så att jag höll på att snubbla på mig själv hela tiden. Så vi bestämde oss för att slänga dem och köpa strumpor på lindex eller hm eller nåt. Men att stå och vänta på att affärerna ska öppnas när det står massa folk där och det är typ 25 grader varmt och man har på sig massa kjolar lager på lager med tyg är inte det roligaste. Den kom förbi två halvfulla gubbar som rökte och tyckte att det var konstigt att jag gjorde så att jag såg tjock ut (man har kuddar under kjolen för att det ska se ut som att man har jättebreda höfter) när jag egentligen var så smal. Men men. Sen gick vi in på kappahl.. det kändes dumt, men vi hittade strumpor som funkade iaf. Strumporna förresten blev jääääätte skitiga när kjolen släpade i marken och sedan drogs mot fötterna. När man tog av sig skorna var det som en grå kant där skorna inte däckt strumporna. Det kommer finnas bilder på detta på min bilddagbok senare.

Vid lunch satt vi utanför saluhallen. Då plötsligt kom en svart limousine och vi kom på att Kofi Annan var i uppsala för att han fått en hedersdoktorstitel vi uppsala universitet. Sen kom han gående där så lugnt så jag blev framskickad för att ta kort, som jag så gärna gör. Och det fanns inga speciella vakter där heller så jag kom jättenära vilket jag tyckte var så häftigt. Sen nickade jag åt honom som hälsning och han hälsade tillbaka, vilket jag tyckte var såå häftigt. Sen blev jag tillfrågad att komma närmare för att prata med Kofi Annan om vad jag hade på mig!! Fatta, jag har snackat 1700-tals mode med mannen som var FNs generalsekreterare i tio år fram till fem månader sen! Han är ju smått känd, och lär ju komma ihåg mig, visserligen bara som nån tjej med fina kläder i uppsala, men ändå! jag är glad, detta kan man leva på ett tag.

Vi hade ju tänkt smälta in bland alla andra som skulle se ut som oss på stan. Men det var knappt några andra.. men men, vi fick iaf en jäkla massa uppmärksamhet och hamnade på många människors kameraminnen. Vi skulle gå på modevisning, men den va inställd. Men eftersom vi var utklädda så kom de andra som skulle se modevisningen och kollade och kände på våra kläder. Och min klänning är ganska välgjord så det hade vi väl inte så mycket emot, lite konstigt blir det dock när typ fem pers står och känner på mina fejkhöfter (det kom en man och frågade var kön var, lite på skämt sådär, men det kändes skumt) och kollar sömmar på magen.

Sen åkte vi och köpte korv på ikea. :P sen åkte vi hem och vilade. Sen åkte vi till stan och träffade två killar som var ensamma som slog sig till oss för vägledning eller sällskap. Sen gick vi till Botaniska trädgården men blev stannade på vägen av en fotograf från UNT. Så vi är med i tidningen idag! haha, jag mamma och pappa. Sen träffade vi en maaaaaassa människor vi känner, eller snarare mamma och pappa träffade en massa människor de känner, i trädgården och jag bara stod där och såg fin ut när folk tog kort på oss i smyg. Men Några kände jag iaf. Bland andra familjen stenman andersson vars son martin kom hem från usa för någon dag sen bara. Honom kunde jag snacka med. Vi såg de fantastiska fyrverkerierna till den stora orkestern som avslutade Linnéveckan, det var nästan lika bra som epcots fyrverkerier.. fast epcot ligger helt klart fortfarande på topp.

Idag hade jag tänkt ta det lugnt eftersom vi inte hade några lektioner för att alla är inställda, men neeeej, vi sak gå med mats på en Linnéstig i Norby i ösregn. Jag tänkte att mina skor skulle vara vattentäta typ. Jag hade fel. Och mina jeans blev dränkta och tunga så jag fick dra upp dem hela tiden, det rann vatten från ryggen ner på rumpan så att trosorna blev alldeles blöta också. Och jag hade inga vantar så mina händer var alldeles röda och stela av kyla. Den var skönt när vi fick gå hem till Malin för att äta. Och den goda Ylva tog med sig en morotskaka. We like!

Åkte hem. tog på mig varma torra kläder. Åkte till skolan för ukulelemöte dit endast jag CV och daniel kom. Men det var kul, de fick varsin kaka av mig. Jag var snäll. Mina busskort funkade inte efter att de blivit blöta sen linnévandringen så jag var tvungen att byta mitt på upplysningen, och skolkortet gick inte att byta för kansliet var stängt så jag får betala min resa till skolan imorrn. bläää. Nej nu ska jag kolla vad det blir för väder på torsdag.

Bye!

sewing for the 18th century

Idag hade jag planerat att det skulle vara en plugga plugga plugga dag så att jag kan andas lungnt inför biologiprovet och historiasnacket på torsdag. Men det har mest blivit inte så mycket plugga och mer sy på band på en hatt inför imorrn (idag). Har fårr knyta snören, klippa trådar, sy i knappar, ta bort knapp och sy dit en ny och så vidare. Och jag satt utomhus hela tiden jag gjorde det så man har fått en halvsnygg bränna med synlig kant efter linnet rakt öger bröstet, och 1700-tals flickor skulle ju va så vita som möjligt, det va ju klantigt av mig. men aja. Men det ska bli kul imorrn (idag).

Jag borde sova nu så man orkar vakna sen, men blaaah. Ja, jag vill egentligen sova också men jag orkar inte gå å borsta tänderna. det är tråigt att borsta täderna. Om en halvtimme är det CSI såg jag på text tv förut, man kanske skulle ta å borsta tänderna till det.

Go Linné, it's your bithday! Were gonna party like it's your birthday!

Let's party like it's 1707!! hehe Ja idag är det då Carl von Linnés 300:e födelsedag. Jag och Ylva dissade historian och kollade på den japanske kesaren och hans fru som var på besök. Några till som var på besök, som jag inte visste om, var våran egen kungafamilj, fast inte hela, men kungen drottningen och Viktoi var där! Viktoria hade en turkos jättesnygg dräkt på sig. Hon är verkligen jättefin i verkligheten! ser så fräsch ut, fräschare än i tidningar och så. Lars Leijonborg var här också, haha! Har han någon ministerpost nu? jaja. Men iaf. Vi kollade på när alla tågade in i universitetsaulan och jag var bara en, jag upprepar EN meter ifrån kejsaren!! hur coolt är inte det?? Jag var ju såklart nära de andra också men jag var närmast japanen, och japaner är coola. Jag snodde ylvas kamera och lekte papparazzi också, jag hade ju såklart min hemma. blaaah.
Sen hittade vi iaf några klasskompisar och ylva hittade en annan kompis också och så gick vi till gågatan och gick på gräset där. Snyggt med gräs på gågatan förresten, det borde vi ha oftare.. men som någon smart person i vårt sällskap sa "det kommer nog bli ganska nedtrampat direkt". Det stod 300 krukor med blommor på gräsmattan också, en för varje år sen det va Linné föddes. Va taskigt egentligen att man bara antar att det är Carl von Linné när man säger Linné, han lär ju haft släkt och familj som också hette det, och dem är det ingen som tänker på! Men han hade typ sju döttrar, och dem orkar ju ingen hålla reda på. Synd för dem. Jaja.
Stadsparken nästa. Där fanns det en massa fina tulpaner! ROSA! mmm. Och Linné har fått en helt ny tulpansort tillägnad honom. Men vi fick inte kolla på den för det var lök- och knölkonferens och "festivalområdet" öppnades inte förrän 14.30. Och vi skulle ha engelska. Så vi gick tillbaka och åt. Linné grejerna är förresten slut nu om det va nån som bara ville läsa om det och inte min för övrigt mycket intressanta dag. Men iaf. Miia och jag hade inga matkort, och inga pengar så vi höll på att inte få nån mat. Jag blev mycket upprörd över att man vi är tvugna och betala maten om vi inta har våra jävla kort för maten är ju redan betalad och hon som satt där kunde ju se att vi inte hade varit inne där tidigare.. men jaja nu ska vi inte haka upp oss.. ehm.. mig. men med miias fina förklaring "vi har inga pengar för vi går på studentskivor!" så kom vi in. Heh.

Jag sprang och hoppade idag också.. inför kampen.. jag ska inte avslöja några resultat här för någon liten skrapanelev kan ju komma och läsa.. inte för att det kanske gör nåt.. men ändå. Jag tyckte inte att det gick så bra, men man vet ju aldrig.. jag har ju inte jämfört med nån.

Jag har ju fyllt år också! 18!! WOHO!! Firade på Lotus med Sara Miia Erika och Erik. Det var mycket skojj!

Nej nu måste jag plugga. igen. Denna gång musikhistoria inför provet om två dagar och jag börjar nu. så ja, ni förstår. Bye!

Eurovisionyra

Såg nyss semifinalen av Eurovision song contest. Och jag blev överraskad, många framträdanden var bättre än jag hade tänkt mig. och jag kan inte hjälpa det men jag har verkligen fastnat för Serbiens "Molitva", jag menar, tjejen som sjunger är ju knappast den vackaste i högen, men det är också lite av tjusningen, hon är inte en två meter lång smal tjej med långt lockigt hår som sjunger som en varg (då menar jag att det låter som att de ylar, för de som inte förstod min vargliknelse), nej, hon är kort och tjock, har mörk pottfrilla och glasögon, klädd i kostym men skjortan utanför och en uppknuten fluga. Men låten, åh, och rösten. Jag tycker den är jättebra och det skulle inte göra nåt om den vann. Men det finns ju fler bra, som liksom är mer självklara men de är inte lika speciella och inte värda att nämna. Men wannabe-il Divo-gubbarna gick vidare. Det är som de sa i inför E.S.C. att de säkert hamnar i topp fem, trots att det är så töntigt. Det är nästan så att jag är på väg att falla dit, och jag skäms! Men vi hoppas att jag inte börjar gilla dem, det vore för hemskt. Måste bara nämna den sockersöta pojken från Vitryssland, oj vad han har perfekt hy och bara är allmänt sockersöt. Så SÖT, och så behöver inte det betyda ååh jag vill krama honom söt, men hans utseende är sött. det bara är det. Kolla på lördag så får ni se, Belarus alltså..
Men det blir nog en bra tävling på lördag. Vi hejar på The Ark och hoppas på det bästa! Go Sweden! Det är bara Sverige och Finland med i finalen från skandinavien, varken Norge, Danmark eller Island gick vidare. Men men.. mer skandinaver som kan rösta på oss ist. Hehe.

Nu ska jag sova för att orka med den långa jobbiga skoldag som imorgon kommer bli (Vi slutar halv tolv...). Hela den här veckan har varit sjukt skön. Minst en inställd lektion varje dag! Visserligen hade vi Matte C nationella igår, onsdag alltså, men den dagen hade vi inga andra lektioner.. ja förutom den extrainsatta musiklektionen med ettorna.. men men, musik är ju kul så det gjorde inte sådär jättemycket. Men iaf. Nu ska jag som sagt sova. Juste! måste ju upp tidigt imorrn och leta reda på vårt krocket-set. Hmm, hoppas det blir fint väder så att det är nån idé. Men om jag ändå ska åka hem mellan skolan och att åka till Ylva så kan jag ju leta då ist.. jaja, det löser sig, jag har ju mig!

ojOJoj

Dagen började med Engelska B uppsatsprov. Men det gick bra så det gjorde inte så mycket. Jag var nästan klar när det var en halvtimme kvar av tiden. Då skrev ajg till lite extra så det va ju bra.
Sen har det varit en bra dag. Brännboll på gympan. Elsa var kommentator á la 60-tal. Bäst! Jag kunde inte sluta skratta. Sen ville vi inte sitta på bänken längre, vilket vi hade gjort tidigare för att vi inte hade bytt om, elsa för att hon inte går i klassen och jag för att jag var "sjuk" (hostig), så vi gick ut på plan och fångade bollar istället. Det gick bra. Jag fångade två. Elsa missade nån. Kastrade nån. Det va kul. Sen hade vi ingen biologi så vi väntade på att matten skulle börja, fast den hade blivit flyttad så vi slapp vänta så jättelänge. Mitt i lektionen kom Per Anestål och informerade om projektarbete. Jag vet inte vad jag sak göra. Blev lite sugen på att göra nåt med fysik, då kan man få pengar från en fond.
Efter skolan gick vi och fikade på Wayne's coffee. Jag tog en creamy caramel frappe som jag tjatat om att jag ska göra.. men den va blaskig. Det tar jag inte igen. grädden var god dock.
Sen bar det av hem till Elsa och vi skrattade hela vägen dit. Hon är för rolig det där ägget. När vi kom hem till henne åt vi Indiskt med hennes föräldrar och fick lära oss llite nya knock knock skämt. Också Dead babies skämt. Sen blev det film, Napoleon Dynamite. Den va ju bara för skön! Hans dans! och "What are you gonna do today?" "Whatever i feel like doing. Gosh!". haha. Vi såg även början på Garden state (tror jag det var den hette), men sen skulle astrid med sin buss så jag gick då också.
Sen har jag lagt upp bilder på bilddagboken från valborg m.m. är inte klar än dock.
Men nu ska jag sova för jag är trött. Godnatt!

Valborg

Idag träffade jag ELSA!!! She's back! Välkomen till sverige Äls!

Ja, i förrgår var det då valborg. Jag va igång från start till slut. På morgonen träffade jag Astrid, Madde och Puk vid ån och kollade på forsränningen. Det fanns en del roliga båtar faktiskt. Hannes kom förbi med sina kompisar, de ville att vi skulle följa med dem, men astrid tackade nej när hannes berättade om sin överkåta kompis. Sen gick vi till stadsparken och åt våra subs från Subway. Det var mycket gott! Vi åt jordgubbar också, och hälsade på Ossian som kom förbi. Sen skulle jag ock astrid gå på toa.. och närmsta vttiga toalett var så långt bort som max. Vi gick mycket den där dan. När vi väl kom dit var det iaf vääääääldigt lång kö. Vi hade tänkt lyssna på gossarna i engelska parken.. men det missade vi för att vi stog i toalettkö hela tiden som de sjöng. Vi stod där i typ 40 minuter. Men så kom vi äntligen fram! När vi var klara gick vi upp och träffade Jesper som stog utanför. Sen skulle vi möta Madde och Puk på östra ågatan typ.. men de kom aldrig så jag trodde att vi hade gått förbi dem.. men det hade vi inte. De va tröga. Puk köpte zai mai utanför stadsparken (zai mai är sockervadd på thailändska), den va god! Vi drog förbi slottsbacken på väg till Carolina rediviva och mösspåtagningen, då kom Miia också. Efter mösspåtagning (inte för våran del dock, där är vi först om två år) gick vi till Universitetet och lyssnade på när OD sjöng vårsånger och hälsade våren välkommen. Efter det skulle vi gå till stadsparken igen och dit skulle Rasmus komma, men han kunde inte så miia åkte till honom istället. I samma veva kom astrid och Puk på att de ville gå på toa i bajamajorna på andra sidan gatan. Där kom en inte helt nykter kille och frågade oss om hur man kom till ekonomikumparken. Vi viftade åt det hållet och sa att han skulle gå dit. Han tackade och ville göra high-5 med mig och mitt i så tar han ner handen och säger "Nej! vi gör 'the blow out'!" Jag hade ingen aning om vad det var och följde bara det han gjorde lite halvmesigt. Och det han gjorde var att knuta handen och slå den mot min (svårt att förklara med ord) och sen veckla ut fingrarna och pysa (som när man härmar ett vattenfall typ). Han tyckte väl det va dåligt och sa att vi skulle göra det igen, och nu visste jag ju hur. Så vi gjorde "the blow out" eller "the blow up" eller vad det nu hette och han tackade och gick därifrån varpå alla vi började skratta åt det komiska som just skett.. det måste ha sett skojjigt ut. Där vid de blåa avföringskuberna träffade vi lite av Maddes och astrids kompisar och vi gick till stadsparken. Sen satt vi i parken ett tag tills Puk och jag gick på toa. Sen skulle de andra äta, jag och puk skulle äta hemma. Men vi va också hungriga så vi köpte kaka på storken och tog med oss till saffet's, nej förlåt, jalla. Jag kunde inte bestämma mig vilken kaka jag ville ha men pekade ut några alternativ då tyckte puk att jag va trög och skulle övertala mig att ta en morotskaka. För att göra det skulle hon lukta på den och säga att den luktade gott, det gjorde hon också. Fast problemet var bara att det var glas i vägen så det luktade ju ingenting. Det skrattade jag åt. Men hon ville allt bevisa att den luktade gott, så när expediten gick in i ett annat rum så smet den lilla flickan bakom disken och luktade på kakorna! jodå, det luktade gott. Jag köpte en sån. Så gick vi och träffade de andra på Jalla och så åt vi allihopa.  Efter att ha gömt astrids väska och kamera och sedan lurat henne att vi inte hade tagit dem gick vi därifrån och så åkte jag och puk hem och åt grillad kyckling kollade på majbrasa, åkte hem och åt chokladpudding med non-stop godis till. Sen åkte vi till stan igen där vi träffade dem vi lämnade på stan plus några till, bland andra johan, olle och olof från min klass i lågstadiet! det va kul att träffa dem =) Vi möttes i ekonomikumparken, gick till slottsbacken och va där en stund, sen gick vi med länna och almungebarnen till bussen. När de åkte försvann också mina gamla klasskompisar utan att jag märkte det, men det kom jag inte på förrän idag. Det va Jag, Puk, Jesper, Daniel, David, Olle och Hampus kvar då. Vi gick in i stationshuset och va där tills det stängde, men då skulle jag precis gå och träffa pappa för att åka hem. Killarna ville föjla med och hälsa på pappa men jag fick dem att stanna på säkert avstånd, vet inte hur lyckat det hade blivit annars =P Jesper, som inte var helt nykter ringde till alla okända nummer han hade på sin mobil. Numrena tillhörde min mamma och astrids pappa, mamma ringde han till när jag hade åkt hem, men hon svarade ju inte, det va ju bra, men astrids pappa ringde han till när jag var med, och han försökte låta nykter.. men det gick inte särskilt bra. Undrar vad astrids mamma tänkte, det va hon som svarade. Men ändå. Det var en väldigt rolig dag, mycket lyckad!


RSS 2.0