15.46 eller nåt

Jag är hemma en snabbis innan jag ska åka iväg igen. denna gång till Studenternas IP för att hoppa höjdhopp inför Katte-skrapan kampen. Vi får se om det går så bra att jag får va med i höjdhopparlaget, men det är absolut inte spikat och klart. har inte hoppat på ett år nu. men jag gör så gott jag kan.

Vi fick in samh.k. arbetet till slut. Om lite mer än en vecka är det dags att presentera. då får vi se hur det går.
Axel, Erik Mia och jag hade engelskaredovisning idag... eeeeehe... Jag säger bara: kan man inte prata fort så ska man inte prata mycket. det ska nog bli mitt motto.. eller inte. men typ. Annars ska mitt motto bli: "kyckling är gott! och snygg." förhoppningsvis fattar astrid vad jag menar..

Nu måste jag klä på mig mina sportkläder, med allt vad det innebär.

Dagens ord: Balle balleee!! (inte snuskigt, det är indiska)

Bang lassi

Lassi - indisk yoghurtdryck
Bang lassi - Lassi blandad med opium eller hasch, används i religösa ändamål, inget att rekommendera.

Det var skojj. jag skriver om indien och deras mat och klädesvanor. detta var vad jag hittade när jag letade drycker. det finns mycket intressant att lära sig om indien, tydligen. ja, åtminstonde mycket.
Jag har suttis framför denna datorskärm i kanske fyra, fem timmar nu. och än är jag inte klar. jag blir irriterad på lärare som inte planerar mer i förväg..
Våran redovisning är imorrn och den kommer bli såå bra. haha förut var jag orolig att jag inte skulle ha nåt att säga, nu tror jag att jag har för mycket att berätta om, jag får väl hoppas att det löser sig.

Och haj och hå vilket strul det blev med samhällskunskapen. den enda som varit helt skötsam (förutom att hon var tvungen att lämna mig med arbete när hon skulle på bröllop :P) är astrid. Men jag har faktiskt gjort allt jag kunnat bara det att jag glömde skicka den redigerade upplagan till mig själv så att jag kunde lägga in den sista texten. så vi får se om vi hinner skriva ihop det imorrn. men det ska nog gå bra, hoppas jag.

Carola blev femma. Inte en enda tolvpoängare. jag är besviken. Hon som va så duktig. Finnarnas låt var väl också helt okej men det var knappast en ESC låt! men men. nån gång ska väl de stackars finnarna få vinna också.
Haha. När carola inte tog den höga tonen efter tonartshöjningen kollade sara och jag på varandra "VA!? Vad var det där då?!?!". Vi märkte att alla runt omkring oss inte hade nån aning om vad vi reagerade på över huvud taget. Ett bevis på att sara och jag är Shlagerbögar.
Ett annat bevis var att S och jag sjöng med i alla låtar på snabbgenomgången. Hehe. annars är det väl också så att man har ett väldans bra låtminne.

Dagens ord: Bang lassi

They say it's my birthday!

Idag fyller jag 17 stora år!
Tro inte att jag klagar för min dag har varit väldigt bra och jag är en glad lort, men när jag vaknade imorse fösvann min braiga dröm, som kändes mycket verklig och det var trevligt, dessutom hade jag ont i halsen och var stressad för att jag skulle ha muntligt prov i franska. Men jag fick tårta och presenter och skjuts till skolan! Och de sjöng för mig, och Ove sjöng också. hihi. Det var fagert. och snart är det Eurovision Song Contest semifinal, då kommer sara och lina! det ska bli intressant att se hur det går för carolan. Jag läste i nån tidning att de i grekland visat videon där hon slänger en krukblomma (inte blomkruka som jag tidigare skrev men ändrade till krukblomma -> för blomkruka på sig, aj!) på en i publiken på allsång på skansen, undrar om det påverkar nåt..? Men hon är en jäkel på att sjunga.

Jag följde med Ass på stan för att hitta Bh unt skor, skor blev det inte så myket med, hon fick låna av sin kompis ist. men aja. och när jag kom hem fungerade inte TVn. jag fick panik! jag blev mycket orolig att man skulle vara tvungen att lyssna på ESC på radio, det är ju inge kul för då kan man inte heckla dem för deras fula kläder osv. men bilden kom tillbaka efter en stund, så det blev bra iaf.

Dagens låt(ar): Ja, må hon leva! (klassisk svensk)
                            Happy Birthday (klassisk engelsk)
                            Joyeux anniversaire (klassisk fransk)
                            They say it's your birthday (The Beatles)

rubrik... blaaah

Nu är det bara att köra på med det sista, matte asså.. innan imorrn iaf då man måste börja plugga inför B-provet på fredag. Franskan kommer skita sig... man kan inte klara allt om man inte ska stressa ihjäl sig! men men... nej nu vill jag inte klaga, jag känner inte att det är en klagodag idag.
jo, lite mer klagan: det är synd att man iknte kan gå till kyrkan idag för att man måste plugga matte och ingen friidrott blir det heller... ajajaj. men vi har fotboll på idrotten imorrn iaf! och när vi har det så har vi redan gjort matteprovet så då har man en mindre sak att tänka på. wiho. vilken optimist  jag är va?

jag börjar seriöst tro att blommorna jag plockade i fredags är genmodifierade eller nåt. de är exakt lika fina som när jag plockade dem! helt sjukt, de borde ju ha blivit lite slaka iaf, eller att nån blomma skulle vissna och ramla ner på bordet men nej då, de är så ståtliga så. najs.

Johan sa i fredags att han trodde att endast snygga tjejer kan vara trevliga. Det kanske vore ett sätt att ta reda på vad killar tycker. "Hej, tycker du att jag är trevlig?" haha.. Nej. det var ingen bra idé men tänk så bra det vore om man kunde veta vad killar tänker.. hmm...

nu ska jag låta er läsare hitta på något annat.

vaddå regn?

Idag har varit ytterligare en fin dag. det skulle regna idag men det gör det inte.. det är sol och jag har plockat förgätmigej. haha det är ett flummigt namn på en blomma. iaf. Vi hade trevlig på bryggan efter skolan, typ halva klassen. jag hade stor lust att knuffa ner nån i ån. Sedan kom vi fram till att rostam skulle bli våldtagen om han kom till min födelsedags/shlagerkväll, jag trodde inte att det skulle vara så farligt men det gjorde han.

Ikväll ska jag lina och sara basta.

Op.D.

Idag var det "operation dagsverke" dags igen så det var ingen skola. Så idag har jag dragit upp ogräs ur gräsmattan (snarare mossmattan) och det var varmt och fint väder! senare på dagen bestämde vi att vi skulle spela tennis (min bror, jag, min brors kompis och hans bror) men snart därefter började det regna och det växte till ett oväder med ösregn åska och blixtar. men har man bestämt att man ska spela tennis så ska man spela tennis, så vi åkte ut i ösregnet för att spela tennis, men på vägen dit så stannade vi vid ICA. när vi satt i bilen för att martin, min brors kompis, skulle posta sina examen-inbjudningar så blev hela himmeln upplyst av en blixt och det gick inte många hundradelar av en sekund innan bullret kom, vilket betydde att blixten måste slagit ner VÄLDIGT nära. det var lite oroväckande eftersom vi skulle stå på en tom tennisplan som små springande åskledare. jag vet att jag tänkte "hur smart får man vara om man spelar tennis i ösregn när det åskar", men vi vr bestämda och åkte till tennisplanerna. Vi sprang till klubbhuset och fick veta att det var där åskan slagit ner, I DET HUSET! vi såg en sån där teve pinne, som sitter på taket på vissa hus, som var alldeles böjd, förmodligen blivit så varm av blixten att den böjt sig. Tio meter bort spelade vi sedan tennis. I regnet. Jag var bäst! jag har ett stukat finger, skavsår på tårna och en blåsa på mitt finger och det där tjejer har en gång i månaden men jag slog dem ändå med hästlängder. Även ensam mot kompisen och hans bror! moahahaa.

I måndags var det hälsokontroll i skolan. Skolsyster rabblade på om att  "Har man sex utan kondom då får man klamydia!" "Har du sex utan kondom måste du testa dig om du fått klamydia!" "Man får inte ha sex utan kondom!" "Här får du en kodom!" "Läs om klamydia i den här broschyren och spare den, du behöver inte läsa den just nu!". Jag förstår inte hur en människa han prata så snabbt . Och så kollade hon upp på väggen hela tiden, jag började nästan fundera på om hon läste ett manus för vad hon skulle säga.
Man fick även mäta sig; vikt och längd. jag vägde mindre och var kortare än vad jag trodde. och så fick man kolla synen, jag såg mycket bra med höger öga men jag är astigmatisk på mitt vänstra öga. Att man är astigmatiker innebär att man förvränger vinklar, vissa ser en cirkel som en oval, jag kan t.ex. se ett G som ett K. det du!

btw. varför är det aldrig någon som kommenterar?

Nu har jag skrivit för mycket igen.. jaja, läs vidare den som orkar!

Men Arnie då..

Nu har jag äntligen skrivit klart min biologi/etologi lab rapport! jag tycker att den blev mycket fin och jag hoppas att den även uppskattas av Mats. jag fick med en hel del fina ord, möjligt att man har en del fel iaktagelser men det får man leva med. jag tycker vi var duktiga.. oj! kom på att man kanske borde ha källförteckning också.. och namn.. tusan också.. jaja det borde gå snabbt förutom att jag måste skicka det till mig själv ytterligare en gång. undrar hur många olika kopior av samma arbete jag skickat til mig själv, om jag hade sparat alla skulle det nog varit en, jao..hmm sex stycken kanske.
Och jag har ätit en nybakad muffin också, som totte och tove bakade. de blev brända i kanterna men mycket goda ändå. och samtidigt som jag åt den kollade jag en snutt på terminator. Arnold Schwartsenegger (har inte den blekaste aning om hur det stavas) är allt en rolig snubbe. Jag kan inte för mit liv förstå hur människorna i kalefornien håller sig för skratt när han pratar. En tjej i filmen sköt honom i ansiktet (han är en robot och kan inte bli skadad), då rör han runt i sin mun en stund och spottar sedan ut en kula, hans kommentar: "Dont dodät". hahaha säger jag bara.

Min dag har i övrigt inte varit särskilt lyckad, förutom att det var fint väder. Jag har haft ont, sådär som man har några dar i månaden, jag kunde inte springa cooper's test för att jag har skavsår(blåsor) på mina lilltår och efter gympan blev jag övertalad att stå som målis när mia elsa astrid kimmo och joel spelade fotboll och när någon av killarna skulle skjuta på mål kom bollen på mina fingrar och vek dem på nåt konstigt sätt, det gjorde iaf skiiiiiiiiit ont och nu har jag ett stukat/sprucket/brutet långfinger som är nästan lika tjockt som två, men jag kan röra det lite mer nu än förut, men det är inte mycket.

Vattenkrig. Innan idrotten kom det in killar i omkädningsrummet(där malin stod och bytte om!) och dränkte oss med sina vattenflaskor, första steget i vattenkriget var dock en vattenstråle i trappen på väg till nedre plan i annexet.
Snöbollskrig. Efter idrotten, när folket skulle spela fotboll upptäckte vi att den stora snöhögen på fotbollsplanen inte smält bort än så vi började göra snöbollar som vi kastade på varandra, man blev däremot inte så blöt för isen/snön/vattnet dunstade bort så fort de mosades mot någonting(typ en rygg eller marken). men det kändes lite skumt att springa runt i linne i den varma solen och ha snöbollskrig.

nej nu är det mycket sent och jag vill få en hyffsad sömn iaf.

Avslappning

Nu var det två hela veckor sen jag skrev.. inte kul. Jag har inte haft tid eller så har jag varit för trött. Men nu är det fredag och jag har ingenting att plugga, som det är bråttom med iaf. Tre prov förra veckan och tre prov denna veca så det är inte så konstigt att jga har varit trött.. Men nu ksa jag träffa lina och sara.

Min valborg var nog den mest händelserika valborg jag haft. Dagen började med att jag träffade Astrid och Elsa på bryggan där vi tänkte sitta och kolla på båtarna i forsränningen. Vi kom kl. 9, forsränningen började 10 och däremellan, kl 9.40 kom polisen. det var en kvinnlig polis som började med att fråga hur gamla vi var. Vi svarade att vi var sexton. Sen frågade hor om vi hade nån alkohol, vi drog lite på svaret och så frågade hon om hon fick kolla i min väska. I min väska fanns två stycken cider med alk.halt 2,25%, absolut inte nog att bli full på, och jag trodde dessutom att man fick dricka 2,25:or när man va sexton år, men det fick man tydlign inte, enligt henne. Så hon började fråga var jga hade fått tag på den och så och till slut fick jag hälla ut min cider i fyrisån, skojj!? Det kändes mycket mesigt och snopet.
   Sen gick vi vidare till stan där asse och jag delade på en pizza, elsa åt kebabtallrik. Vidare blev det stadsparken där vi träffade massa vänner och mias boyfriend, vi hade lite äventyr där. Jag drog efter ett tag med mig sara och sofie(som vi träffade i paken) till Carolina backen för att kolla på mösspåtagningen, det är ju ett måste även om jag missade det förra året, därifrån gick vi till Aulan där vi träffade Karin med familj och vänner, jag smakade champagne! Vi lyssnade lite på OD, lämnade karin och gick tillbaka till parken, det var inte många kvar där så en kort tid efteråt drog vi hem. På min soffa deckade Älsa direkt när vi kom hem, vi andra kollade på "Monster in Law" vilken vi fick avbryta för att ta oss till kajsa där vi grillade korv och träffade ännu fler bekanta. runt elva skulle de bekanta åka till stan, då åkte vi hem, men vi gick typ halva vägen för pappa som skulle hämta oss hittade inte. När vi kom hem deckade Ä på soffan igen. Då kollade vi andra klart på filmen, sen gick sara hem. Astrid och jag kollade på "Mean Girls" medans elsa sov en halvmeter bort. sen väckte vi Ä med våld och fick henne att ta på sig en sovtröja som hon lånade av mig( hon lånade förövrigt allt av mig). Sen sov vi.

Imorrn ska jag på musikklassernas vårkosert. Nostalgi!!  och om två veckor fyller jag år. och om tre veckor åker jag utomlands. Och om fem veckor är det sommarlov!
Tack och hej gelénalle.

RSS 2.0