Torsdag.

Aah. Provet är överstökat och jag tror att det gick huffsat bra. Nu är det inga läxor förrän tisdag. Då är det iof mycket, men det är lång tid.

Har suttit några timma vid ån med Ayda, Rostam, Kimmo och Birhan (och johan som tidigt stack till bussen). det var trevligt. Kimmo kan dock vara gaaaanska irriterande! Men han är en trevlig pojke iaf. Jag höll på att inte få åka hem. Då blev männkserna arga för att jag stack. Och föräldrarna var arga när jag kom hem för att jag inte sagt var jag var. Varför ska de ALLTID veta var jag är?? och VARFÖR ska jag behöva åka hem direkt efter skolan? Vilken anledning? inga läxor. ingen tid att passa. gah! kontrollfreaks.

Nej nu ska jag se på sjungande människor som skämmer ut sig. BYE!

I skolan

Nu sitter jag i skolan och har tre timmars håltimme. Eller ska man säga tre håltimmar på rad. äh det vete sjutton. men här är jag iaf. I bilblioteket. Vi har precis pluggat lite fysik och nu ska astrid hitta något att skriva om på engelskan. Hon sitter bredvid mig.

Det kliar på mitt ben. Jag blev utträngd i vägkanten av en bil när jag gick hem ifrån bussen igår. Jag gick rakt på en "burning neesle" (citat: kimmos mor/farmor) eller brännässla som det heter på svenska (jag måste kolla upp vad det heter på engelska på riktigt). Vi pratade om brännässlor så sent som i lördags. Och i fredags. Vilket är konstigt för jag har inte pratat om brännässlor på flera år. Fast jag har, smidig som jag är, brännt mig två gånger i år. och det var som sagt länge sedan innan det.

Nu får vi se om Asse och jag går ut i solen på trappen eller om vi pluggar lite till. Men nu ska jag iaf checka in hennes blogg. Tjohej!

"Stolt"

Nu ska ajg försöka hitta samma ord som förra gången jag skrev det här inlägget men som jag råkade ta bort.

Jag tror nog att alla jag känner nu har sett mitt blåmärke på knäet. Alla tror nog nu att jag är världens mest uppmärksamhetskrävande person som tvingar dem att titta på mitt lilla blåmärke. Men så är det inte. Det är bara så att jag gillar mitt blåmärke för jag har inte haft något på ett väldigt långt tag. Det är så härligt blå-lila. och det ser ut att göra ont (vilket det iof gjorde tillochmed igår). Så ni får stå ut med mig och min blåa fläck i några dagar till. Sen försvinner det och allt blir som vanligt.

Nu har Totte åkt ='( Jag är ensambarn. Som jag sa till mina föräldrar "Ni har ju levt utan honom i massor av år innan han föddes men jag har alltid haft honom i närheten". Bläää! tycker inte om det. Och jag tycker inte om att plugga till Fysikprovet för det orkar jag inte. Jag saknar min bror. Jag vill inte ha prov >(
Jag får väl ta å söka stöd hos mina kära vänner och Jozzan, och mor och far om det blir illa =P

Godnatt och ta vara på tiden med nära och kära.

Klassfest!

Igår var det klassfest hos Axel. Det var en lyckad och mycket rolig tillställning. Panik utbröt på bussen när vi troded att vi åkt förbi hållplatsen där vi skulle gå av, men det var en halvtimme kvar typ. Men sen kom vi dit iaf. Fick bullar och saft, muuums! Hittade en gunga som var fäst i ett rep i träden. Skojj skojj! Vissa skrapade i marken med rumpan och blev leriga. men inte jag! Där nånstans kom johan vandrande in på gården efter att först kört förbi oss en gång tio min tidigare. Sen åt vi. Ramlösafalskorna blev tomma och blev mjuka huvudslagträn. Malin däremot slog med den hårta kanten och david fick förmodligen ont i huvudet efter det. Det lät. Boule följde efter maten. Vårt lag förlorade men det spelade ingen roll. Näst var det att kolla på malin när hon körde in i väggen. Bokstavligt talat! Epa i 5km/h och rakt in i väggen! oslagbart! Fyrhjulingskörning efter det, sjukt roligt! Det måste jag göra igen nån gång! men jag fick aldrig sitta bakom någon som körde, men det får jag väl också göra nån annan gång. klapp på söta katter. Chokladkaka med grädde med underhållning à la adomas och alexander som köde in i det röda trästaketet med fyrhjulingen. Lyckat. Brasa med gitarr och sång följt av minidisco. Jag älskar min klass! älskar den älskar den älskar den! Jag spenderade kvällen barfota efter att jag fått blåsor av skorna. Så jag rostam och ayda fick skjuts av Johan på hans moppe till bussen. 4 pers på en moppe. det var kul. Sen var det sång på bussen till stan. Skönsång och mindre skön sång. Sen var kvällen slut. Synd. Hoppas det blir fler sådana kvällar. Man kan ha kul utan sprit, som jag alltid har sagt! Vi var höga på oss själva =P det räckte gott och väl! Jag älskar min klass!

Idag har vi haft lite "umgås-dag". Totte flyttar till Lund imorrn=( i sex år! Hur ska jag klara mig? Han ska ju hjälpa mig med biotekniken! =( jag får väl ringa och fråga över skype om det är nåt jag inte fattar. Han ska bli läkare. Min bror. Åh, Kommer sakna dig!! Jag älskar dig min kära bror! Puss!

Ooh ajajajaj buff

Mitt knä gör förskräckligt ont! Vi skulle springa 80 m på gympan. Det känndes som att man skulle snubbla och komma över mållinjen efter tre timmar men det gick faktiskt hyffsat bra. Men sen kom det till 60m häck. christer varnade för att det gör ont att springa på häckarna men jag tänkte "Vaffan, det här klarar jag!" och satsade på de höga. Eeeeh! FEL! och jag har blåmärket och smärtan som bevisar det. Jag vet inte om det var första eller andra häcken, men jag kom iaf fram till att häcklöpning inte är min grej. Iaf inte idag.
Jag studsar nu ner för trappen för att slippa känna det onda. ska jag böja gör det ont. ska jag sträcka gör det ont. Men skitsamma! Det var roligt ändå!

Efter skolan blev det fika med ayda och några av boysen i klassen. Det var trevligt! Min muffins var alldeles för stor, till glädje för kimmo (och ayda). Jag tror jag ska börja kalla stället för Waynies som ayda! (Det var Wayne's coffee om någon undrade). Det vi kom fram till under fikapausen var i princip 'Rostam är för snäll' och 'Johan bor på landet'.

Löjtnant Madde signing out.

Plugg

Ja då var det skola igen då. Megaskojj att se alla igen! Alla såg frächa och många nyklippta ut. Haha, ossian satt framför mig men han har klippt sig så jag kände inte igen honom. Sen vände han sig om och jag utbrast "Men gud! Är det DU!". Synd bara att det regnat hela den senaste veckan så all färg har försvunnit lagom till skolstart och fotografering. Men men, Var positiv!
Det var som jag nämnde några nya tillskott till klassen: Sanna, Ylva, David och killen från Peking. Jag vet ärligt inte vad han heter. Måste lära mig det imorrn. Men det var också en tjej från Bankok. hon var trevlig och snackade väldigt bra engelska! Hon kallas.. Pokpik? popik? nåt sån't iaf.
Vi hade första biotek-inriktnings-kursen idag. BiologiBreddning; Cellernas Värld. Läraren var jättebra! Fast jag fick översätta vad han sa till Rostam. Jag vet inte om det hjälpte men jag försökte iaf. Och så fick vi översätta allt till engelska, kinapojken var i vår grupp. Det var inte det lättaste. Han kunde ingenting om DNA och förstod inte vad vi sa, vi förstod inte heller vad vi sa. Kan man inte vad 'baspar' eller 'nukleotid' heter på engelska så får man vara kreativ och dra till med något. Hoppas han lär sig svenska snart så man slipper skämma ut sig.
Ja, Elsa! Vi ska vara snälla mot nykomlingarna! Pikpok får bli vår nya thailändska Äls.

Jag var rätt så slut när jag kom hem. Slocknade på soffan. När jag vaknade var det mascara på kudden. OH NO! Försökte tvätta bort det lite diskret men jag vet inte, det får bli ett minne från första skoldan i tvåan.
För nu drar det igång på riktigt.

Skola snart!

Att köpa skolgreer på stan idag var inte det lättaste! ALLA var ute på stan. Vissa som börjat skolan idag och andra som fördrev sin tid med shopping. Vi träffade bekanta av båda sorterna. Bl.a. Malin och Bettan, och erika! Min lilla Biotek-etta. det känns så konstigt. jag kommer ihåg förra året när jag tänkte oj, tvåorna och treorna är gamla, de har redan gått här i minst ett år! Nu är jag en sån! En gammal tvåa. Och om ett halvår är halva gymnasietiden över. Jag vill inte! Jag älskar min klass! Men vi får ta vara på den tid som är.

Efter satn gick vi till skolan för att städa ur gamla papper och franskahäften och slänga dem! =D. Vi väntade med att gå till bussen tills det regnade lite mindre. Under tiden kollade vi på papper i kansliet. Det här såg vi---> Info till NV2:
Start ons 23/8 i aulan för de som inte visste.
Två nya tjejer och en kille tillkommer till klassen.
En utbytesstudent från Peking tillkommer.
Skolfotografering på torsdag 24/8.
Patrik Delfin i Fysik istf OWE =( =(
Stina och Barbro som föreståndare om inget hinner ändras efter idag.


bla bla

Jag har lärt mig att jag ska lita på mina instinkter. Det gjorde jag sist det gällde och det är jag nöjd med, annars hade jag ångrat mig. Och jag bryr mig inte om att andra säger att jag var dum. Jag var smart och gjorde det som kändes rätt. De som vill veta vad det handlar om får fråga. De andra får bara läsa mina visdomsord.
Lita på dina instinkter, då känns det bättre efteråt.

Veckans tok

Erika ska försöka hitta något att äta. Sara föreslår ägg. Erika tycker inte att ägg har några proteiner. Madde tycker: "Men hallå, det är ju som en hel kyckling inuti ett skal" (Med det menade jag att det borde finnas protein i ägg)

Madde och Erika går på stan. Madde säger att hon vill köpa de där ballerinaskorna. Erika förstår inte vilka. Madde säger att det var de hon provade alldeles nyss. Erika förstår fortfarande inte och ber Madde förklara hur de såg ut. Madde förklarar: "De såg ut som ett par rosa läderstrumpor med resårband". Erika skrattar.

Madde pratar oftast inte om sig själv i tredjeperson men måste hålla självdistans när hon berättar om sig själv. Hoppas ni har överseende med detta.

uppiggande NU!

Jag sitter då här vid datorn och dricker latte och äter megastora silverkulor. Ni vet sånadär som man har på tårtor. Fast de här kulorna är som sagt stooora och håååårda och det tar 10 min att äta en för man kan inte bita dem i mindre delar för att de är så hårda. De kommer från Brugge i Belgien. Men iaf. Jag är trott för jag har vandrat runt i ikeaområdet med min bror och hans flickvän. Och jag har bara ätit en korv till lunch. Och det är "tröttväder". Men jag förlitar mig på koffeinet att det ska pigga upp mig. I annat fall somnar jag.

Godnatt...=S

äventyr

Jag kommer typ aldrig mer kunna gå till ICA utan att skämmas. Igår skämde jag och Erika och Sara ut oss. Hehe. På dan skulle jag och erika köpa glass och då tog jag pengar från min spargris, där det endast finns enkronor vilka jag därav betalade med. det tog sinn lilla tid då man ska stoppa i pengarna mynt för mynt utan att tappa ut allt på marken. Nej, pengarna ramlade inte men istället fastade de i apparaten för att jag stoppade i dem för fort så killen i kassan fick trycka på en speciell spärr för att jag skulle kunna börja om igen. hmm. Sen på kvällen skulle vi köpa pizza, men vi kunde inte riktigt bestämma oss så vi stog och pratade och flummade och pratade om andra saker i tjugo minuter och under tiden stod pizzakillen och skrattade åt oss och när vi skulle beställa ver det allmänt kaos. Men vi fick klubbor iaf! Haha han tyckte väl att verkade vara tre år.
Inne på ica skulle vi köpa cola medans vi väntade på pizzorna. Det var lindrigare men fortfarande fnittrigt kaosigt.
Pizzan var god iaf.

Idag har Erika och jag haft ett lite äventyr till ICA MAXI i stenhagen. Bussen går hela vägen dit hemifrån så det var inte så dramatiskt. Träffade en skol/kyrkkamrat på bussen. Det tar ungefär en halvtimme att åka till stenhagen, vi var där och köpte en sak och hann med samma buss tillbaka som bara hade hunnit vända en liten bit bort. Sen träffade vi Kari på stan och provade skor. På bussen hem blev jag kallad sexig tjej och hörde, av samma kille, ett smått porrigt frustläte kort därefter. Han tittade synande på mig när jag gick av bussen. Huga. Och nu är vi hemma. Och ikväll blir jag blond om allt går som planerat. hoppas det blir bra.

Varm dag

Jag åt mackor till lunch idag. eller det var visst bara en macka, men den va stor, och dubbel. Mackor åt jag för att jag var i sunnersta och badade/solade på lyssnaängsbadet. Det var sara lina och jag som åkte dit och det var en trevlig utflykt. typ första gången den här sommaren då jag smort in mig i sverige.
Men hem bar det runt 15.15 för jag skulle träffa klassisar på stan kl 17.30. När vi skulle byta buss stötte jag på Henke och Danne som skulle gå på bussen som vi precis gått av. När jag kom hem iaf så hade jag ingen nyckel och ingen var hemma så jag fick ta en dusch hos Liinis och sen sticka iväg igen.
På stan träffade jag Ayda och Astrid som var somrigt fina båda två! men de var drygt en halvtimme försenade båda två. vilket innebar att jag fick vänta själv på bryggan i drygt 45 min (jag var i god tid).
Men vi hade mysigt iaf. och träffade sara på Max. Nu har jag sett CSI Miami och lyssnat på musik men det är inte intressant.

kom ihåg att kolla bilder på menaja.bilddagboken.se

*Hick*

Jag har hicka.

Fast jag hickade bara en gång.

Utö power!

Nu har jag varit på utö en sväng också. Det ligger i Sthlms skärgård och är typ det mysigaste sommarplejset som finns. Det är verkligen sommar när man är där. Det är den tidigare nämnda Erikas familj som har sommarstuga där. (Kolla bilder i min bilddagbok) Sara var också där. Vi "studsade hoppmatta" som jag råkade säga (jag menade hoppa studsmatta), badade och spelade spel. Och åt mycket god mat! Det var en kväll som bara var den bästa på hela sommaren, trots att de andra klagade på att jag fick och skrev sms hela tiden.

Igår shoppade jag upp typ alla mina pengar på rean. Usch. men jag har iaf nya fina kläder =D Nu ska jag ner på stan igen.. ska nog inte ta med mig några pengar.

Bilderna är inte inne är men jag laddar in dem så snart som möjligt!

RSS 2.0