Kulturveckan

Jag har varit väldigt kulturig den här veckan. Först med FOB konserten i tisdags! Det var bara så bra! Pete är ju en liten snygging, till och med killar tycker det.. =P hehe.
Vi tog oss dit med upptåg-pendel-T-bana-spårvagn. mellan pendeln och tunnelbanan köpte vi hamburgare på burger king. Vi hade väl tänkt äta upp dem på tunnelbanan eller nåt men då åt vi pommsarna men hann inte mer. Astrid var väldigt hungrig och tänkte äta upp hamburgaren på spårvagnen, som endast skulle ta två minuter. Det är liiite tid för att äta en big King men hon lyckades faktiskt nästan. impad blev jag för jag hade typ bara lyckats ta två tuggor på den tiden. Sen åt vi upp hamburgarna på hållplatsen där vi gick av. När vi satt där gick det förbi en hel massa emobarn. Och alla skulle till konserten. Då insåg vi att vi kanske skull gå till fryshuset, men vi kom inte så långt innan vi nådde slutet på kön till att komma in. Kön var låååång och gick runt ett helt hus och lite snirklar. Det tog typ två timmar innan vi var inne. Det kom förbi en kille som sålde tröjor, de kostade bara 100 kr. Astrid och Maria köpte de två sista. Jag fick ingen! Jag är jätteledsen!! jag ville också ha en tröja! =( =( =(
Sen kom vi in iaf och då gick vi på toa, när Siri och jag kom ut från toan var maria och astrid borta och vi kunde verkligen inte hitta dem någonstans. Jag blev skitarg och fick typ panik. "De kan väl inte vara så dumma att de har gått in i konserthallen där det är en jävla massa folk. Hur ska vi hitta dem där? Vaffan är de nånstans. Och ingen har laddat mobil batterier. De förstör ju allting!" Men vi fortsatte att ringa till dem och tillslut vaknade mia och svarade. De var två trappor ner, vid garderoben. Pust. Allting var lugnt igen. Förbandet hade börjat spela. De var väl halvbra. Men inte så farliga. När de var klara fick alla stå i typ en timme innan FOB kom. Gissa om det blev skrik och tryck när de faktiskt kom.
I början  var det några killar precis bakom oss som typ började snurra runt och slå i folk. Det var inte skönt. Jävla typer, var typ bara där för att förstöra. Jag bet mig själv när jag knuffades in i någon som stod framför mig. Sen slog de mig i huvudet, det var inte heller skönt. aj. Men sen blev det mycket bättre. Och mot slutet hade vi skitbra platser! Jag såg typ hela scenen! Åh så bra det var!
Typ i mitten av konserten sa pete åt alla som hade mobil med sig att de skulle ringa till en kompis som gillade dem men som inte var där så att vi gjorde dem väldigt avundsjuka. Låten de spelade då var Golden som typ är lite lugn, den skulle tydligen handla om avundsjuka, jag trodde de skulle spela en rockig låt då så kompisen skkulle vara avundsjuk på röjet. Men Golden va fin den också. såklart.
Petes snurrar med basen var så snygga! Och när han slickade på sin snygga bas och gick omkring och gjorde massa snygga saker på scen.
Patrick sjöng väldans bra live också! Minst lika bra som inspelat.
Trummisen som jag inte vet vad han heter var ju såklart också bra. Han satt där i bara shorts.
Gitarristen som jag inte heller vet vad han heter va också bra, inte lika galen som Pete men han gick omkring och spexade lite på scen han också. Han har roligaste krull-fluffhåret.
"Sweden is like the girl we wanted to kiss in high school but never did"
"We don't want this consert to be very good, we want it to be FUCKING LEGENDARY"
"GOD DAMN! GOD DAMN! GOD DAMN!!!!"

Mycket rolig kväll var det helt enkelt! Bilder kommer på bilddagboken.

Astrid tycker att jag är för planerad. Och till en viss mån kan jag väl hålla med, men hellre att komma hem än att få betala 108 kr för en bussresa hem. Vi missade iaf sista tåget hem. Och om maria inte hade kommit på idén med pendel och upptåg så hade vi fått vänta en och en halv timme på den dyra bussen. Det var tur att vi hade sovmorgon dagen efter, vi kom till uppsala kvart över tolv. och om vi tagit bussen hade vi inte kommit hem förrän halv två.


Igår var jag så på teater med Erika och hennes familj. De bjöd mig för att jag har hjälpt erika med kemi och fysik, väldigt generöst! Vi såg En midsommarnatts dröm, men inte orginalversion, nej nej, det var i modern tappning. eller typ iaf. landet var värmland, staden Aten, landshövdingen skulle gifta sig med drottningen av Amerika, Helena var punkare, Lysander var synthare, Demetrius var pudelrockare, och en kille hade en stor uppstoppan snopp som kom från ingenstans. Det var en helt sjuk uppsättning och mycket rolig. Repliken som jag fastnade för mest  var:
-"Jag älskar dig!"
-"... okeej..."
Erika tyckte att:
"Jag går och går, och vinden blåser..." var en rolig replik, speciellt när man har rörelser till, lite liknande "I can't feel my arms" sekvensen i Ace Ventura.
Och mångubben, och "Han är inte ett lejon egentligen han är Micke Persbrant"-sången för att "folk inte skulle bli rädda för honom" och när Dan Ekborg(mannen med den stora snoppen) blev grillad då han stack upp ett svärd i lampan och Puck över huvud taget, allt det var roligt! Det var en bra teater!
Efter teatern skyndade vi oss till tåget. Och vi hann. yay. Tågresan blev fylld av merci-choklad, musiklyssnande och fåniga danser.
Citat från när Erika och Lovisa lyssnade på en låt:
E-"mushroomhead?" (förvånat)
L-"miles from here" (oberört)

Och idag ska jag gå på "En liten jävla show" med mamma. Det är inte jag som kallar den så, den heter det. Hoppas det blir bra också.

Så nu ska ajg ladda upp bilder från veckan. Kom och titta in vettja!
(Ekorrar leker utaför mitt fönster)

Fall out boy!!

Kom hem från konserten för ett litet tag sen! SÅ GRYMT BRA! Jag vill tillbaka!! Mer historier och bilder och sånt kommer när jag har sovit... och har varit i skolan.

Såg precis klipp från one tree hill och musikvideon till "dance dance"... Jag vill också hångla upp pete från fall out boy!

FALL OUT BOY

We're only liars but we're the best
we're only good for the latest trend
we're only good cause you can have almost famous friends
Besides, we've got such god fashion sense!

Woho!

Jag har äntligen skrivit klart min kemilabrapport som jag skulle lämnat in för två veckor sen! Yes! så, nu är det bara två fysikrapporter och en biologirapport kvar så är alla rapporter (hittils) klara. Nej förresten.. undrar om jag måste läna in en rapport om en minilab som vi gjorde för många veckor sen.. jaja den kna jag skriva senare, bara den lämnas in före kursen är slut, vilket är i höst.. tror jag. Men jag borde ändå göra den så snart som möjligt. Men men. Först och främst är det de andra rapporterna, en engelskabok och en svenskabok som ska läsas ut och matte historia engelska och fysikprov att plugga till innan lovet.

Imorrn är det bara halva klassen som har kemilab. Halv nio. Resten har sovmorgon till halv ett. Orättvist. När de andra ska ha kemilab kommer väl förmodligen vi att ha fysik först och sen håltimme igen.. neee, det går j att fixa så vi if får håltimme till 10.15 då. men det är inte förrän om två veckor så det löser sig.

Nog skolprat.

Ingen kommenterar längre. Tråk! Inte för att jag skrivit så mycket roligt.. brist på tid.. men jag har ju nytt utseende på bloggen som kan kommenteras. Jaja. den här veckan kommer bli händelserik och rolig att skriva om. Brist på tid kommer vara ett fortsättande problem men jag ska försöka få tid till att skriva om mina roligheter.

Nu är klockan över midnatt och jag ska upp tidigt imorrn, så, ciao

Ännu nyare

Nu har bloggen fått en liten touch av Madde. ROSA! Kanske inte så matchande.. men aja! får väl ändra lite mer nån annan gång. När det blir vår på riktigt kanske.. så att det passar till vädret.. jaja vi får se.

Om någon vill följa med mig till Musik direkt ikväll så är det bara att säga till!

Ballong

Ny look

Som ni kanske märker har även min blogg ändrat utseende. Jag kom på att Miias och min såg likadana ut så jag bestämde mig för att ändra lite. Jag är lite stolt för jag har ställt in lite egna färger och sånt där med kodning. Kommer inte ihåg vad det heter på riktigt.. webbdesign?? aja. jag är lite nöjd iaf. Ska försöka hitta en bra visningsbild också.

"Personen" och jag är vänner igen. Så jag är glad.

I helgen blir det plugg, jobb och musik direkt(!) Min kära Erika ska spela så jag sak hejja på dem. Några killar i min klass (Ossian och Jakob) varav en råkar vara erikas pojkvän (Ossian), sak också spela så dem ska jag också hejja på. Hoppas de går vidare!

Näe hörrni. om jag ska orak få något skolarbete gjort imorrn så borde jag typ sova nu.. God Natt!

Senare
Vad är nu detta? Jag hittar inte var man laddar upp visningsbild... kan man inte ha nån? men astrid har ju.. miia har väl också. Aja de får väl hjälpa mig sen.

Torsdag

Ännu en dag till ända. Fick tillbaka ett prov som väl gick sådär. eller det var väl ganska bra bara att jag blev rädd att mitt betyg skulle sänkas av det, men bara jag lämnar in min labrapport så ska det nog bli bra. Om jag bara kunde komma ihåg vad som hände i alla steg. Jag skulle fråga "en viss person" som var i samma grupp men den är sur på mig och jag vet inte varför. Helt plötsligt så var den bara kylig och frånstötande. Jag frågade vad det var men den ville inte svara och sa bara att jag skulle lista ut det själv. det hade nånting med sång att göra.. ?? jag fattar inget! Jag tycker inte om när folk är sura på mig och jag inte vet varför. Jag tycker heller inte om när jag, utana att veta att personen i fråga var sur trots att jag iof märkte det, ber männisor att vänta på mig för att jag ska läsa klart en sida i en skolbok, fast personen "inte hör" eller bara ignorerar det och drar iväg med alla kompisar så att man får gå själv. Okej jag kanske KANSKE har en liiiiten aning om vad det kan röra sig om, men seriöst.. dels var det inte illa menat och det borde personen fatta för jag är ingen elak människa. Dessutom var det typ en vecka sen så det borde vara glömt nu, annars så borde personen visat att den var sur tidigare.. det är så sjukt och jag blir så arg!
Personen borde veta att jag tycker om personen och inte skulle skada personen på något sätt med vilje! FATTA!
Nej nu ska jag inte skriva mer om den personen förrän den förklarat för mig vad jag gjort eller förlåtit mig för vad det än är jag har gjort.

Idag tränade jag igen. Det gick inge bra. Jag slog mitt eget rekord förra gången; 1.33m, men nu rev jag på 1.20 vilket bara var klantigt. När jag river får jaag liksom en mental spärr och kan verkligen inte hoppa mer. jag hatar det. Jag fixade iaf 1.25. men inte mer. Suck.

Nej. Om man skulle försöka sig på biologin igen.. Och "personen", om du skulle få lust att hjälpa mig att nå mitt mål i livet så får du jättegärna höra av dig.

Klart slut


OMG! grekiska religionsförskräckelser...

Zeus var gift med sin syster och hade sin dotter som älskarinna.

Zeus var en snuskgubbe som gjorde allt i sin makt för att få ha sex med de vackra unga flickor han stötte på, bland annat så utnyttjade han den ointresserade kungadottern Io när han skapade en tjock dimma, sedan förvandlade han henne till en ko för att Hera inte skulle komma på honom.

Hera gifte sig med Zeus för att slippa skämmas för att ha blivit utnyttjad av en gök.

De flesta gudar med manligt kön har en jävla massa barn med en jävla massa olika kvinnor.

Ang. Afrodite: Hon symboliserar inte nödvändigtvis kärleken inom äktenskapet, det fanns till och med kulter, i vilka hon figurerade som den heliga prostitutionens gudinna. Attraktivitet och nöjet av den sexuella akten faller däremot säkert inom hennes område.

Paciphae blir eggad av en vit tjur och får barn med denne, minotauren.

Poseidon har 107 barn (lösaktig!)

Grekisk (och romersk) mytologi är väldigt intressant men Väldigt invecklad. Det är rätt häftigt att man än idag kan hålla reda på vem som fick barn med vem och vilka barn det var och vad de gjorde. Imponerande..

Tyska dödsmässan avklarad

Nu har vi framfört vår uppsättning av Brahms requiem. Det gick bra tycker jag nog. Jag är lite förvånad över att min röst höll och att jag inte är sjuk för jag brukar alltid lyckas bli sjuk lagom till stora konserter. t.ex. lucia och "vårverket". Sen efteråt fick jag en försenad komplimang för mitt solo på luciakonserten i domkyrkan. Det var kul.
Milkshake och pommes från McD efter konserten, precis som traditionen bjuder.

Erika och jag är ju så synkade. Det finns en viss connection mellan oss tjejer i lapplandsresan trio. Vi började med samma musikslinga exakt samtidigt två gånger (en med brahms, den andra var en liten slinga från typ nile city eller nåt) det va kul! hehe

Igår var det Shlagerfinal och Puk och Astrid var här. Det var roligt. Vi förde protokoll och gissade vinnare. Vå placeringslista var faktiskt väldigt likt det riktiga resultatet. Sara kom över en stunde sen också och vi dansade till shlager och posade för kameran i våra shlagerpimpade outfits. Rätt låt vann.

Jag ber om ursäkt för att mina inlägg är korta och tråkiga men jag har inte tid med mer. Nu ska jag skriva filmrecension och plugga in grekiska och romerska gudar och latinsk grammatik. Jag kommer inte ha tid att lära mig en massa om Linné till på tisdag.

Bye

ZzzZZzznark

Jag har mycket att skriva. Men ingen energi att göra det med.

GOD NATT

JAAAAA!!

MIN BLOGG FUNKAR IGEN!!! <3<3<3<3<3<3<3 Tack snälla den människa som fixade det!! PUSS

GRATTIS till Erika som hade sin födelsedag fram till för 15 min sen..
"Grattis! Mitt Fjun! Nu är du (nästan) lika gammal resten..."
(annan lapp) "...av oss (nästan)      PUSS"

Allt är ju relativt.

Min blogg har tydligen blivit mupp och alla inlägg har försvunnit.. vi får se om den repar sig..

Idag har jag tränat. Det är duktigt för att vara jag.

Vi hade biologiprov. Jag vet inte hur det gick. Det är inte bra för att vara jag.

Jag borde plugga Fysik. Jag kan det inte. Jag måset förbereda kort(!) biologiföredrag. Jag borde skriva kemi och en massa andra labrapporter. Jag är inte riktigt jag. För mycket att göra.

Bröl.

RSS 2.0